2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Közlekedési problémák télen – hogyan készüljünk fel? Milyen vezetéstechnikákat érdemes elsajátítani, mire kell különösen odafigyelni a hideg idõszakban, hol vannak az országban a legveszélyesebb útszakaszok télen?

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 3 forinttal csökkenti a Mol Nyrt. szerdán, a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Az érintett lízingcégeknek fillérre pontosan kiszámolva kell visszafizetniük a jogtalanul felszámított árfolyam-különbözetet a több mint 24 ezer érintett ügyfélnek, az MNB felügyeleti szóvivõje a Ma reggelben azt mondta, szerinte erre heteken belül sor kerülhet.

Már most, októberben ajánlott felkészíteni a gépkocsikat a téli közlekedésre, a jármûvet akkor is érdemes szervizben átnézetni, ha a tulajdonos azt gondolja, hogy annak nincs mûszaki problémája - errõl Óberling József, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti fõosztályának vezetõje beszélt az MTI-nek pénteken.

Csökkenti bruttó 6 forinttal a gázolaj és 9 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Csökken a gázolaj ára2014-10-09 10:25:38

Csökkenti bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

A vezetéstechnikai tréningen a való világot szimulálják a jármûvezetõknek.

Õsszel sok autó törik2014-10-07 10:30:34

Készülni kell a kedvezõtlen idõjárásra és a hosszabb sötét idõszakra is.

Az új KRESZ szerint álló iskolabusz mellett, és azzal szemben is tilos elhaladni más autóval. Az iskolabusznak elakadásjelzõt kell használnia, amikor a gyermekek le-, illetve felszállnak. Az az autós, aki ilyen esetben nem áll meg, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat.

Hétfõtõl Budapest mellett három nagyvárosban, Debrecenben, Gyõrött és Szegeden ellenõrzik az autók környezetvédelmi állapotát – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vasárnap az MTI-vel.

Félnek az uniós szén-dioxid-kibocsátási elõírások teljesítésének magas fejlesztési költségeitõl, a közúti közlekedést is bevonnák az európai emissziós kereskedelmi rendszerbe - írja a Welt am Sonntag.

Emeli bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

A Mol bruttó 4 forinttal csökkentette a gázolaj és 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát hétfõn.

A gondatlanság és a sietség miatt kerül sok esetben másik üzemanyag az autóba.

Magyarországon az autók átlagosan 16 400 kilométert futnak évente, 31,2 százalékkal többet, mint a válság évének számító 2010-ben – derül ki abból a felmérésbõl, amelyet a Bosch megrendelésére a Medián készít el 2008 óta minden második évben.

Augusztusban és az õszi hónapokban az õzek és szarvasok mozgása miatt megnõ a vadbalesetek száma. Sok helyen tábla figyelmeztet a veszélyre, az autósoknak érdemes óvatosan közlekedniük, mert egy ilyen eset súlyos sérüléseket okozhat, és az anyagi kár is jelentõs lehet.

Csökken a benzin ára2014-08-07 13:28:48

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.

Csökkentette bruttó 3-3 forinttal a gázolaj és a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Nyolcadszor rendezik meg Magyarországon a Soha ne igyál, ha vezetsz! kampányt.

Az országban egyedülálló, kocsilopás elleni rendszert építettek ki Csepelen. A fõvárosi kerület több pontján speciális rendszám-felismerõ kamera figyeli az összes ki- és bevezetõ utat.

Dániában elsejétõl elkobozzák a részeg sofõrök autóját, a befolyó pénz az államé lesz. A magyar belügyben állítják, itthon ilyen szigor nincs tervbe véve, de Pintér Sándornak tetszik a skandináv ötlet.

Emelte bruttó 4-4 forinttal a gázolaj és a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Jármûvekbe építhetõ európai segélyhívó rendszert, illetve szolgáltatást mutatott be és indított el a Vemoco Telematics, az intelligens jármûelektronikai rendszer az üzemeltetési költségek csökkentése mellett viselkedés-alapú biztosítások kötését is lehetõvé teszi.

Emelkedik a benzin ára2014-05-27 10:16:35

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Az Autóhitel Alkusz Zrt. elemzése szerint a bankok újabban szinte kizárólag lízingkonstrukciókat ajánlanak a magánszemélyeknek. Az új szabályok szerint ugyanis már nem lehet opciós vételi jogot kikötni a gépjármûvekre a hitelszerzõdésekben.

« Előző « 4. oldal » 10  Következő »