2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Apró, de fontos fejlesztéseket tervez jövõre a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Ezek fõleg a jogosítványt szerzõknek kedveznek, de a rutinos autótulajok is jól járnak, könnyebb lesz például kiszûrniük a kontár szervizeket, és nem kell többé vizsgamatricákat kaparászni.

Az új autók eladásának 2009 óta tartó mélyrepülése miatt a tavalyelõtti csaknem húszezer helyett most alig kilencezer darab háromévesnél fiatalabb személyautó közül válogathatnak az érdeklõdõk. A felezõdõ kínálat mintegy 30 százalékos átlagos áremelkedést okozott ezen a részpiacon, a hiányt importból is egyre nehezebb pótolni.

Forrás: US Department of TransportationKétezer-nyolcszáz autóval indul közlekedésbiztonsági program Amerikában. A kocsik nagy része csak a saját helyzetét és sebességét fogja sugározni, de tesztelnek a környezetükre is figyelõ autókat is.

Emeli bruttó öt forinttal a 95-ös benzin és nyolc forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.

Szerdán bruttó hat forinttal emeli a 95-ös benzin, és nyolc forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol.

Olcsóbb lett a tankolás2012-06-20 10:44:58


A múlt heti 8 és 6 forintos csökkentés után szerdától 5 és 6 forinttal mérséklõdött a benzin és a gázolaj ára.


A minõsítõ címkékkel ellátott gumiabroncsok júliustól már megjelenhetnek a gumikereskedõknél. Novembertõl csak olyan terméket lehet forgalmazni, amelyen megtalálható a három betûbõl álló jelölés.

Közel másfél éve nem volt olyan olcsó a nyersolaj, mint most, a benzin és a gázolaj ára mégsem csökkent Magyarországon, sõt a múlt héten még emelkedett is. Pedig az olajdrágulás eddig begyûrûzött hozzánk is, április elején 451 forinton volt a benzin átlagárának eddigi csúcsa, a dízelárrekord január közepén volt 449 forinton. Miért nem esett a benzinára itthon is?

Pár ezer, de akár pár tízezer forintot is bukhatnak jövõre az autótulajdonosok az új adószabályok miatt. A baleseti adó mindenkit érint, a cégautóadó is sok vállalatnak fáj majd, de emelkedik jövõre a regadó és az átírás is. A legrosszabbul az új hibrid autót vásárlók járnak.

« 1. oldal »