2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 

A magyar autósok által külföldön elkövetett közlekedési szabálysértések – többek között gyorshajtás, ittas vezetés – miatt kiszabott bírságot három országban is behajthatják a jövõben – közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI megkeresésére.

Kevesebb munkaadót bírságoltak meg tavaly a munkaügyi ellenõrök, mint egy évvel korábban és a bírság összege is alatta maradt a 2013. évinek – közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis csütörtökön az MTI-vel.

Az AGRYA szerint a kamara tiszteletdíjai és kifizetései visszatetszést keltenek.

Mintegy 16 millió forint bírságot szabott ki 148 esetben a több mint 3800 vizsgálat során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a húsvéti országos ellenõrzés-sorozatban – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A mérgek által kiváltott immunrendszeri zavarok a szervezet védekezõképességét gyengítik.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett határozatában tízmillió forintra bírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t pénzforgalmi jogszabálysértések miatt - közölte a jegybank a honlapján kedden.

A CL Brokers Group Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fogyasztói csoportokkal kapcsolatos sajtóhirdetéseivel, a jogsértés elkövetéséért 3 millió 291 ezer forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - közölte a versenyhatóság kedden az MTI-vel.

Az ellenõrök 21,6 millió forint bírságot szabtak ki 145 esetben a decemberi országos szezonális élelmiszer-ellenõrzéseken - közölte a vizsgálatot koordináló Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) határozata szerint az Euro Benefit Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Euro Benefit Kft.) az üdülési jogok népszerûsítésével félrevezette az ügyfeleket, ezért a versenyhatóság 18 millió forint bírságot szabott ki a cégre - olvasható a GVH csütörtöki közleményében.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 30 millió forintra bírságolta a Euro Telemarketing s.r.o céget, mivel a Maxilift és a Stem Cell Therapy ránctalanító termékeit olyan ígéretekkel hirdette, amelyek valóságtartalmát nem tudta igazolni, továbbá a vállalkozás megtévesztõ árkommunikációt is folytatott - közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Összesen több mint 15 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három, fogyasztói csoportokat szervezõ kft.-re, amelyek a hivatal szerint sajtóhirdetéseikkel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 25 millió forintra bírságolt a CIB Bank Zrt-t, mivel a banknál kötelezettségszegést állapítottak meg - derül ki a jegybank határozatából.

Az Országgyûlés hétfõi döntése értelmében elengedik azokat a bírságokat, amelyeket az elektronikus útdíj bevezetési idõszakában még gyakorlatlan fuvarozókra téves bevallás miatt róttak ki.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hét vállalkozásra összesen 175,9 millió forint bírságot szabott ki, mert több festékimportõr és egy kárkalkulációs szoftvert mûködtetõ vállalkozás versenykorlátozó magatartást folytatott, amikor hat éven keresztül a hazai kárkalkulációs szoftverekben alkalmazott fényezõanyag átlagárat a valósnál magasabb szinten határozták meg – közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

Hétfõtõl a közúti fuvarozó cégek maximum 2,2 millió, jármûvezetõik 800 ezer forint bírságot is fizethetnek, ha egyszerre több szabálysértést is elkövetnek.

Már helikopterrõl is ellenõrzik, illetve felderítik a parlagfüves területeket, így pontos kép kapható azokról a tulajdonosokról és használókról, akik nem tartják rendben földjeiket - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elsõ félévben 41 ügyet zárt le, ezek között a fogyasztóvédelmi jellegû ügyek voltak túlsúlyban, a kiszabott bírság pedig 3,2 milliárd forintot tett ki – közölte a versenyhatóság az MTI-vel.

Ha a fuvarozás több szabályát is megszegi a fuvarozó, illetve a gépkocsivezetõ, akkor az elõbbi legfeljebb 2,2 millió, míg a jármûvezetõ maximum 800 ezer forintra bírságolható – ez errõl szóló kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Július elsejétõl bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfûvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira – jelentette be Szalkai Gábor, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) fõosztályvezetõ-helyettese pénteken Budapesten.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az OTP Bank a hitelkártyákkal kapcsolatos kamatmentes fizetésrõl szóló tájékoztatásával megtévesztette a fogyasztókat, és ezért 38 millió forint bírságot szabott ki a bankra – közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.

Csaknem 92 millió forint bírságot szabott ki a határidõig vissza nem vitt ajánlóívek miatt a Nemzeti Választási Bizottság. A testület pénteki ülésén 16 ügyben hozott határozatot, a szervezeteknek ívenként több mint 50 ezer forint bírságot kell befizetnie a Nemzeti Választási Iroda számlájára.

Szeptember elsejétõl szabálysértésnek számítanak a segélyhívó számokra érkezõ hamis bejelentések. A rendõrség ötezertõl százötvenezer forintig terjedõ bírságot szabhat ki - közölte a belügyminiszter Tatabányán, a Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányságon tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.


Minden korábbinál több áfa-ellenõrzést hajtottak végre az adóhatóságok nemzetközi szinten az elmúlt három évben, a kiszabott bírságok száma és nagysága is emelkedett a vállalatok beszámolója szerint – derül ki az Ernst & Young legfrissebb tanulmányából. A nemzetközi trendekbe Magyarország is illeszkedik.


272 igen és 45 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül fogadták el hétfõn azt a jogszabályt, ami akár 30 ezres bírsággal büntetné a kéményseprés elmaradását.

« 1. oldal »  Következő »