2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Igazi rajongói írás jelent meg a tokaji aszúról a New York Times-ban. Az újságíró szerint az ember egy bizonyos kor után nem pazarolhatja magát rossz borokra, hiszen az élet véges: aki teheti, aszút igyon.

Egy falu, ahol az egyik fõ attrakció egy 18 éve nálunk élõ észt férfi kovácsmûhelye, amelynek közelében a híres pszichiáter mûvel szõlõt, ahol egy családi panzió elõször valósította meg az országban a glamping típusú szállást, és ahol mûvészek alkotnak több száz éves barlanglakásokban. A rendkívül színes és bájos Noszvajon jártunk.

Eger nyerte el a 2014-es év voksai alapján az „Év Turisztikai Városa” címet.

Kilenc borvidék 12 pincészete vett részt a bioborok idén kilencedik alkalommal megrendezett versenyén a Hortobágyon.

Harmincegyedik alkalommal zajlott a megyei kertbarátkörök borversenye pénteken délelõtt az Újkerti Közösségi Házban.

A kertbarátok igazán tudják, mi szükséges a jó bor elõállításához.

Egy nagyszabású amerikai vizsgálat egyértelmûen bebizonyította, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás segíti a szívbetegségek megelõzését. A napi kis mennyiségû alkoholt fogyasztó alanyoknál jelentõsen csökkent a szívelégtelenség kockázata az absztinensekhez képest.

Látványos eredményeket hozott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által kezdeményezett földrajzi jelzés nélküli borokra vonatkozó, miniszteri rendelettel bevezetett ellenõrzõ jegy alkalmazása, amit az elmúlt egy hónap tapasztalatai is alátámasztanak - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

Látványos eredményeket hozott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által kezdeményezett földrajzi jelzés nélküli borokra vonatkozó, miniszteri rendelettel bevezetett ellenõrzõ jegy alkalmazása, amit az elmúlt egy hónap tapasztalatai is alátámasztanak - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

Öt tipp a szép arcbõrért2015-01-10 19:14:56

A tökéletes arcbõr magabiztosságot ad és egészséget sugároz. De hogyan érhetjük el?

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) tagjai számára kötelezõvé tette, hogy biztonsági jegyet helyezzenek el a földrajzi jelzés nélküli borokra, amit a földmûvelésügyi miniszter kiterjeszt a piac további szereplõire is – közölte a szaktárca kedden az MTI-vel.

Magyarországon évente átlagosan ötvenszer riasztják a katasztrófavédelmet szén-dioxid-mérgezés miatt, ezek egy része halálos. A szüreti idõszak a legveszélyesebb.

Néhány nap múlva már minden borvidéken megindul a szüret, a tavalyihoz hasonlóan közepes mennyiség várható, de a szõlõ minõsége még sokat javulhat.

Bár a kormány nemrég egy törvénymódosítással meghosszabbította az import borok forgalomba hozatali engedélyének határidejét, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa további lépéseket sürget azért, hogy több legyen a jó minõségû hazai bor a boltok polcain.

Ki ne ismerné ezt a csinos, bogyós gyümölcsöt? A szõlõ a gyomorba és az arcra is jó: ez a bogyós gyümölcs nemcsak finom, hanem meg is szépít minket!

Az idén várhatóan nagyobb termést szüretelnek majd a gazdák a tavalyinál – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelõs helyettes államtitkára kedden az MTI érdeklõdésére.

Ha valakinél rendszeresen csalánkiütésre, ekcémára emlékeztetõ tünetek jelentkeznek miután nap éri a bõrét, feltételezhetõen fényérzékeny. Egyre többen jelentkeznek ilyen tünetekkel a bõrgyógyászatokon, egyik gyakran észlelt kórkép az úgynevezett fotokontakt allergia – olvasható a Semmelweis Egyetem legfrissebb sajtóközleményében.

A bõr nem felejt: már néhány év után megjelennek azok az ártalmak a bõrön, amelyek a túlzásba vitt vagy védekezés nélküli napozásnak a következményei. Felhõs vagy szeles idõben, de még az autóban ülve, felhúzott ablak mellett sem vagyunk biztonságban.

Kanadai kutatók megállapították, hogy rendszeres testedzéssel lassítható, sõt akár vissza is fordítható a bõr öregedése. Üröm az örömben, hogy sejtszinten ugyan mûködik a dolog, de az arcunk ettõl még nem feltétlenül tûnik majd fiatalabbnak.

A külföldön eladott magyar bor többsége az Európai Unióban talál vevõre, Németország után nagyjából egyenlõ piaci részesedéssel Nagy-Britannia, Csehország és Szlovákia következik.

Borverseny Konyáron2014-03-03 09:25:06

2014 február 24-én volt az idei borversen Konyáron, a Mûvelõdési Házban közel 40 fõ részvételével.

A versenyek után batyus vendéglátással és nótázással zárult a program.

Anya és lánya egy mátrai falucskában nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy vidám, életigenlõ borokkal árasztják el a hazai és a külföldi piacot.

A bormarketing mellett fontos az összefogás, a kutatóbázisok erõsítése és a hegybírók képzése is – hangzott el a XV. Szõlészeti és Borászati Konferencián Egerben.

A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék Hungarikum-díjat kapott kedden.

« 1. oldal »  Következő »