2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Bölcsõdei és óvodai programmal segíti a dolgozóit a vállalat.

A gyermekgondozási díj (gyed) mellett is jár a bölcsõdei ellátás a szülõknek - hívta fel a figyelmet az Emberi Erõforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelõs államtitkára a gyed extra intézkedéscsomagról tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Soltész Miklós arról beszélt, a családtámogatási rendszer minden élethelyzetre segítséget tud adni.

A korábbihoz képest 25-30 százalékkal jobban igénybe tudják venni a bölcsõdék az állami normatívát. A szakember úgy véli, a hazai bölcsõdei ellátás nemzetközi viszonylatban is kiemelkedõen jónak számít. Jelenleg 38 ezer férõhely van, ez a jövõ év végére 41 ezerre bõvül, és a bölcsõdei dolgozók márciustól januárig visszamenõleg 6-17 ezer forintos bérpótlékot kapnak.

Több mint félmillió forinttal magasabb járulékkedvezményt is igénybe vehetnek azok a cégek, amelyek a jövõben három vagy annál több gyermeket nevelõ édesanyákat foglalkoztatnak vagy visszafoglalkoztatnak. Sõt, az új szabályozás szerint a mostani kettõ helyett három év teljes járulékmentesség jár.

A komplex családpolitika részeként a kormányváltás óta a százkilencedik új bölcsõde nyílik meg az országban, ezúttal Dunakeszin, s a ciklus végéig további csaknem száz hasonló gyermekintézményt adnak át.

Városunk bölcsõdés korú gyermekeinek fogadására, új épületszárnnyal bõvül a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde József Attila utcai épülete. Mi tette ezt szükségessé? – kérdeztük Török Istvánné intézményvezetõtõl.

Berettyóújfalu - Az eddigi 36 helyett immár 54 gyermek elhelyezezését biztosítják a helyi bölcsõdében az önkormányzat által elnyert pályázatnak köszönhetõen. A projekt keretein belül a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde régi fõzõkonyhája helyén kialakítanak egy új csoportszobát, valamint egy modern melegítõkonyha is épül.

Ebben a tanévben is folyatódik a „Tudj segíteni” programsorozat, amelyet 2009-ben elõször hirdettek meg. A kezdeményezéshez csatlakozott minden berettyóújfalui óvoda és bölcsõde – tájékoztatta a Dehir.hu-t Dr. Korcsmáros Ferenc fõorvos, a Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztályának vezetõje.

Megtörtént a bölcsõde hivatalos átadása Komádiban november 18-án. A korszerû épület építését még tavasszal kezdte meg a kivitelezõ cég.

A nagy beruházások befejezõ munkálatai zajlanak Komádiban, tudtuk meg Kertész Attilától, a bölcsõde és a piactér építését, felújítását végzõ kivitelezõ cég képviselõjétõl.

Eddig hiányzott a város életébõl, pedig igény van rá, és most úgy tûnik, végre megvalósul. Bölcsõde épül Komádiban. A beruházáshoz az ÉAOP-4.1.3/C-09-2009-0001 pályázaton  �Bölcsõdei szolgáltatás kialakítása Komádiban� címmel nyert támogatást az önkormányzat.

Báloztak a bölcsiért2010-03-26 09:27:58
Elsõ alkalommal rendezték meg március 13-án, Szentpéterszegen a bölcsõde jótékonysági bálját. Ezen a kis településen nagy bátorság volt az intézményegység vezetõjétõl Nagy Sándornétól, és a bölcsõde szakmai vezetõjétõl Cucin Anitától a tizenkét gyereket befogadó bölcsõdéért jótékonyságra invitálni az embereket.
« 1. oldal »