2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A rendõrök arra figyelmeztetnek, hogy ne bízzunk idegenekben!

A legfõbb ügyész szerint a bûnözés korábbi robbanásszerû növekedésével és kedvezõtlen minõségi változásaival szemben 2009 és 2013 között alapvetõen konszolidált kriminalitási helyzet alakult ki Magyarországon.

A szakemberek azt mondják: az új és modern kamerák nem csak a bûnüldözés során segítenek majd a rendõröknek, hanem a bûnelkövetések száma is jelentõsen csökken majd a körzetükben.

A nyári idõszak közlekedési, baleseti és bûnelkövetési veszélyeire hívta fel a figyelmet az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) csütörtöki, Omszki-tónál tartott sajtótájékoztatóján.

Hét ember ellen javasol vádemelést a rendõrség, azzal gyanúsítják õket, hogy pénzt és élelmiszert aránytalanul magas kamattal kölcsönöztek nehéz helyzetben élõknek a Hajdú-Bihar megyei Komádiban - közölte a megyei fõkapitányság sajtószóvivõje pénteken az MTI-vel.

A Kuruc.info velejéig rasszista, s mindössze egy olvasói levél alapján írta, hogy cigány gyilkolt Hajdúszováton - szörnyülködik a Hajdú Online, azaz Haon.hu egyik szerzõje. Majd elismeri: igazat írtunk. De hát akkor mi a baj? - teheti fel a kérdést értetlenkedve az olvasó.



A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság felhívása
Az elmúlt idõszakban több esetben érkezett bejelentés a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra azzal kapcsolatban, hogy Berettyóújfalu város közterületein trükkös tolvaj fosztja meg áldozatait értékeiktõl. Az ismeretlen elkövetõ a mit sem sejtõ, figyelmetlen személyeket lopja meg egy óvatlan pillanatban.

Konyár – A közbiztonság javításáért tartott lakossági fórumot kedd este a Jobbik a kétezer lelkes község mûvelõdési házában.

Korábban arról számoltunk be, hogy civilek aláírásgyûjtésbe kezdtek Konyáron, mivel úgy látták, hogy a település közbiztonsága nem kellõen biztosított. Az ívet akkor közel háromszázan írták alá, amelyrõl kikértük a rendõrség véleményét is. Ezt most változtatás nélkül közöljük!

Molotov-koktélt dobtak szerdán hajnalban egy nagykövetség épületére Budapesten - tájékoztatott szerdán a Budapesti Rendõr-fõkapitányság.

A fiú és egy másik fiatal között veszekedés robbant ki, ami verekedésig fajult.

Cigány kontra magyar2009-02-19 21:46:20
Bayer Zsolt politikus-újságíró Betelt a pohár címû írása körlevélként kering az interneten. Gondolatai sokatmondóak, elgondolkodtatóak, a többség rábólint, hogy igaza van. A téma, amit alaposan körüljár, felborzolta az egész ország kedélyét az utóbbi napokban. Sõt nem túlzás azt mondani, hogy az egész világét is.



« 1. oldal »