2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Sok banki ügyfél számláján már április végéig több ezer, esetenként akár több tízezer forintot írt jóvá a bankja, megfelelve az MNB korábbi döntésének. De hogyan jutnak pénzükhöz azok, akik idõközben bankot váltottak vagy megszüntették számlájukat?

Ha lakásvásárlást tervezünk, akkor önerõre is lesz szükségünk. Vannak trükkök, amikkel ez elkerülhetõ, azonban jóval kevesebb pénzt hagyhatunk a pénzintézeteknél, ha az önrészünk legalább a minimálisan elérhetõ 20 százalékot eléri.

Eddig többen kérvényezik bankfiókban az ingyenes készpénzfelvételt, mint online. A bankok tapasztalata szerint az ügyfelek nagyobb része inkább a sorban állást választja, minthogy megismerkedjen az internetbankkal.

Sorra jelentik be a megbírságolt bankok, hogy bírósághoz fordulnak a Gazdasági Versenyhivatal döntése miatt. A GVH csaknem 10 milliárd forintos büntetést szabott 11 bankra, mert korlátozták a hitelkiváltó hitelek nyújtását.

A jegybank tovább csökkentette az alapkamatot, ami miatt már 5 százalékos szint környékét is alig érik el a betéti kamatok. A bankok ezért több kis apró trükkel próbálhatják megnyerni maguknak a megtakarítással rendelkezõket.

« 1. oldal »