2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Az államkincstár nem tud teljes banki szolgáltatást nyújtani, hiteleket adni, készpénzfelvételt biztosítani - jelentette ki Tállai András, a Nemzetgazdasági minisztérium parlamenti államtitkára a Buda-Cash-ügy miatt befagyott önkormányzati pénzek elhelyezésére vonatkozó kérdésre válaszolva az ATV Start címû mûsorában hétfõn.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jogszabályi elõírások maradéktalan betartásával, közel fél éves eljárás nyomán, 2013 decemberében adta meg a bankká alakulásra vonatkozó engedélyt a DRB bankcsoport tagjainak, amelyek többsége elõzõleg már több évtizede szövetkezeti hitelintézetként mûködött - közölte a jegybank az MTI-vel pénteken.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) szerdán elindítja és 20 munkanapon belül, legkésõbb március 31-ig befejezi a DRB bankcsoport betéteseinek kártalanítását, miután a Magyar Nemzeti Bank elrendelte a csoporthoz tartozó bankok felszámolását - közölte az OBA kedden az MTI-vel.

Kisebb sorok alakultak csak ki, folyamatosan vették fel az ügyfelek a DRB bankcsoporthoz tartozó négy bank fiókjaiban a számukra kifizethetõ 60 ezer forintot az MTI vidéki tudósítónak helyszíni jelentése szerint.

A DRB bankcsoport ügyfelei kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel azt a 60 ezer forintot, amelyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) maximálta az ügyfelenként kifizethetõ összeget. A DRB Regionális Bank Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a szükséges készpénzfedezet a bankban rendelkezésre áll, a fiókhálózatba csütörtökön délelõtt kiszállítják.

A DRB Bankcsoport fizetõképességi helyzete miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 60 ezer forintra csökkentette a kifizethetõ betétek és más források összegét csütörtöktõl - közölte a jegybank az MTI-vel.

« 1. oldal »