2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Nem csak 4 százalékos kamatok vannak a bankoknál. A hitelintézetek most gõzerõvel bevetik legkedveltebb kamattrükkjeiket, hogy magukhoz csábítsák a megtakarításainkat. A leginkább kiemelkedõ ajánlatokat szedtük össze és a trükk lényegérõl is lerántjuk a leplet a Pénzcentrum.hu-n.


2013. július 19. Hatalmas meglepetés érheti a kötvényalapokba fektetõket, a hozamok ugyanis zuhanórepülésbe kezdtek. A korábbi 10-20 százalékos hozamoknak búcsút mondhatunk, a jövõ már csak 4-8 százalékkal kecsegtet. Augusztustól jön az emelt kamatadó, amit a még júliusban megnyitott TBSZ-szel védhetünk ki.

Augusztus 1-jétõl 6%-os ehót kell fizetni a 16%-os kamatadó mellett a kamatozó megtakarításaink és befektetéseink többségére. Egyes termékek viszont mentesülnek az extra teher alól: a forint állampapírok és a legalább 80%-ba ezekbe fektetõ alapok mellett mindazon befektetések, amelyekre még idõben, augusztus 1-je elõtt megnyitott tartós befektetési számlán helyezzük el idén a pénzünket. A szabályozás adta lehetõséggel így a Portfolio Online Tõzsde befektetõi is élhetnek még.

2013. május 23. A jelenlegi kamatok mellett a 4 százalékos éves hozamnak is örülhetnek majd egy év múlva a pénzpiaci alapokban megtakarítók. A kamatadó és a költségek levonása után pedig alig keresnek valamit, a pénzük a reálértékét sem biztos, hogy megtartja. Kérdés, hogy megmozdul-e az itt dekkoló 1500 milliárd forint.

« 1. oldal »