2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Gyanúsan sok lett az utóbbi idõben a sikeres nyelvvizsga, ezért augusztustól megszigorítják az ellenõrzéseket – írja a Magyar Nemzet. A diplomamentõ program a felelõs.

Unokáink sem pottyanthatnak2015-07-05 08:46:24


A szakképzést folytató középiskolák leválasztása a gimnáziumokról nem mindenhol fogja megszüntetni a gimnáziumi képzést, szakemberek szerint azonban azok a gyenge gimnáziumok megszûnhetnek, amelyeket az elmúlt idõben inkább kényszerûségbõl alapítottak. A kormány nem titkolt szándéka a gimnáziumi helyek szûkítése: csak az tanuljon ezekben, aki egyetemre akar menni. Legalább 20 ezer diákot inkább az érettségit és technikusi végzettséget is adó szakgimnáziumokba terelnének át.


Történelmi sóhaj törhet elõ hamarosan sokak lelkébõl: visszacsatolnak bizonyos területeket Szlovákiától Magyarországhoz. A sóhaj kölcsönös lehet, mert Magyarországtól is Szlovákiához - egy államközi megállapodás részeként. Az illetékeseknek feltûnt ugyanis, hogy az Ipoly szabályozásával negyven éve nem ott van a határ, ahol.

Csongrád megye déli részén 344 határsértõt tartóztattak föl a rendõrök pénteken.

A belföldi szállodák többsége megtelik a közelgõ húsvéti ünnepekre, ez derült ki az MTI tudósítói által készített körképbõl.

A belföldi idegenforgalmi adatokban is tükrözõdnek a javuló fogyasztói várakozások az ING vezetõ elemzõje szerint, míg a szállodaszövetség fõtitkára bízik abban, hogy a külföldi vendégéjszakák májusi csökkenése csak átmeneti megtorpanás.

« 1. oldal »