2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy jánoshalmai fiatalember ellen, aki pénztárcát rabolt egy 75 éves férfitől, közölte a vádhatóság. A vádirat szerint a férfi 2019. november 30-án reggel Jánoshalmán megszólított egy idős férfit, aki az utcán gyalogolt. A vádlott azzal az ürüggyel fordult a sértetthez, hogy az autója lerobbant, ezért pénzt kért kölcsön.

Zsemlemorzsa borult az úttestre, torlódásra kell számítani az M0-s autóúton Budapesten – írja az MTI a rendőrségre hivatkozva.

Kijárási korlátozás reklámtábla BudapestenElső körben várhatóan a négyszáz négyzetméternél kisebb alapterületű, jelenleg zárva tartó boltok nyithatnak újra a májustól esedékes enyhítési folyamat során, míg a fokozatosság elve szerint a hónap közepéig a vendéglátóhelyek, nyitott teraszok következhetnek, pünkösdig pedig a szálláshelyeknek is lehet esélyük az újranyitásra az országban,írja saját értesülésként a kormányhoz közismerten jó csatornákkal rendelkező Magyar Nemzet.

Minden gyártási tevékenységét felfüggesztette a Boeing, amely kedden a seattle-i után a charlestoni üzemet is bezárta – írja az MTI. A chicagói székhelyű repülőgépgyártó közleménye szerint a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében, valamint a koronavírus-járvány légi közlekedésre gyakorolt hatása miatt döntöttek így. Hozzátették, hogy a végösszeszerelő sor újraindítására lassan és fokozatosan kerülhet csak sor.

Vasárnap este érte el hazánkat az a hidegfront, ami miatt megint közel 10 fokkal csökken a nappali hőmérséklet, és újra visszatérnek a hajnali fagyok. Leghamarabb pénteken térhet vissza a tavasz, de addig nézzük mi vár ránk:

Japán kulturális szempontból rengeteg mindenben különbözik a nyugati világtól. Ennek egyik tünete, hogy az elveszített - és gyakran igen értékes - használati tárgyak, illetve dokumentumok, például pénztárcák, mobiltelefonok, személyi igazolványok, az esetek többségében visszatalálnak jogos gazdájukhoz.

Koronavírus dosszié címen indított egy új gyűjtőfelületet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ezentúl ide gyűjtik a koronavírus gazdasági és társadalmi hatásaival kapcsolatos adatösszeállításokat, elemzéseket. A dossziét folyamatosan bővítik, az első elemzés benne a Területi különbségek a koronavírus-járvány árnyékában című. Az elemzésben írnak arról, hogy

Ott volt Benkő Tibor az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén, ahol az MTI szerint elmondta, hogy mióta kiválasztották a nagyon fontosnak ítélt cégeket,

Március 24-étől május 1-ig a Wizz Air felfüggeszti debreceni bázisának működését, és törli valamennyi, a városból induló és oda érkező járatát – írja keddi közleményében a légitársaság. A cég emellett azt is bejelentette, hogy a belgiumi repülőtér intézkedései miatt március 25-étől április 5-ig  törli Budapest és Brüsszel–Charleroi közötti járatát.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen sajtótájékoztatója az Európai Tanács brüsszeli épületében 2020. március 17-én.A koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt negatív hatása miatt az Európai Unió felfüggeszti az államháztartási hiányra vonatkozó szigorú szabályokat, hogy lehetővé váljon a tagállami kormányok számára a gazdaság rugalmasabb finanszírozása – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében pénteken, írja az MTI.

A fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses kártyás vásárlások esetében a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra történő emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat a Magyar Nemzeti Bank.

A Kormányablakok a szerdától csak időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak, azért hogy az ügyféltérben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon, írja az MTI a Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye alapján.

Önvédelmi fegyvereket mutatnak az eladók egy érdeklődőknek egy hatvani vadászboltban.Nemcsak az élelmiszereket, de az engedély nélkül tartható önvédelmi gáz- és riasztófegyvereket is villámgyorsan felvásárolták az emberek a koronavírus okozta pánik hatására az elmúlt héten.

DBZOL20200311025A készpénz potenciális vírusgazda, de nem tűnnek jobbnak az ATM-ek, vagy a POS-terminálok sem. Lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni egy járvány idejére alkalmazott szabályrendszeren. Vagy használjunk mobilfizetést!

Még egy hétig, március 25-ig elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint

shutterstock 8175631Szigorítani akarja a Fidesz a petárdázás büntetését. Bencsik János fideszes parlamenti képviselő az Indexnek elmondta, a Fidesz-frakció kabinetülésen döntöttek arról, hogy Budai Gyula készítse elő a törvény módosítását, amibe civil szervezeteket is bevonnak.

Ütközésben összetört személygépkocsi az 55-ös úton Domaszéken 2020. március 3-án.Halálos közúti közlekedési baleset történt kedden hajnali 5 órakor a 87-es főút 18-as kilométerénél, a Vas megyei Táplánszentkereszt külterületén - közölte a Police.hu.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2018 első felében a teljes munkaidőben dolgozók bruttó átlagfizetése 11,9 százalékkal volt magasabb, mint 2017 első felében. 2018 első félévére vetítve 324400 forint volt a bruttó és 215700 forint a nettó átlagkereset, ha csak a június nézzük, akkor 329600 forint volt a bruttó és 219200 forint a nettó átlagkereset – írja a KSH elemzésében.

Jövő évtől eltörli a kormány a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) 30 százalékos baleseti adóját, amelyet eddig közvetlenül az autósoknak kellett fizetniük. Ez azonban nem biztos, hogy érdemi könnyítést hoz a jármű-tulajdonosoknak, ezzel együtt ugyanis nő a biztosítók adóterhe: 15, illetve 20 százalékos biztosítási adót kell fizetniük kgfb-díjbevételeik után. Ezt pedig ha tudják, részben biztosan az autósokra fognak áthárítani, írja a Portfolio.hu a kedden benyújtott adócsomag alapján.

A Magyar Kórházszövetség XXX. kongresszusán adták át a Három királyfi, három királylány elnevezésű mozgalom és a Kórházszövetség közös díját, a Családbarát osztály kitüntetéseket Egerben.

A magyar szülők 81 százaléka számára kiemelten fontos, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze 19 százaléka tud rendszeresen félretenni gyermeke jövőjére, derült ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából. Erre a fogyasztói igényre megoldás az NN új Életkapu programja, amely a megtakarítási lehetőséget kombinálja a gyerekek biztosítási védelmével. Balesetek és súlyos betegségek mellett a magyar piacon egyedülállóan gyakori gyermekbetegségek esetén is segítséget nyújthat a családoknak az új konstrukció.

A Coop évek óta egyre nehezebben állja a sarat a boltok versenyében, a kistelepüléseken lévő üzletei pedig mára különösen nehéz helyzetbe kerültek. Az utóbbi hetekben sokan felkapták a fejüket a hírre: egyes településeken már ki sem nyitnak a Coop-kisboltok a hét minden napján. Az ország egyik legnagyobb foglalkoztatóját az ág is húzza, de a kormány bérintézkedései is rátettek egy lapáttal.

Hatvan forint körül jár a tojás darabjának ára. A boltban egyet tehetünk: ne darabra vegyük a tojást, hanem kilóra.

A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton egy budapesti játszótéren tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is.

Az az érdekes helyzet áll elő Magyarországon, hogy egyszerre lesz jóval kevesebb búzatermés és esnek érdemben a búzaárak. Legalábbis erről beszélt Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke a Világgazdaságnak.

« 1. oldal »  ... 75 Következő »