2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A biharkeresztesi lottózó parkolójában több román rendszámot látni, mint magyart.

Gondolkodtál már rajta, miért van az, hogy egyes nõk megszülnek viszonylag gyorsan, beavatkozások nélkül, míg mások szenvedve, nehezen adnak életet gyermeküknek.

A jonatánalma-pálinka lett a XVI. gyulai pálinkafesztivál gyõztese.

Elõbb felsorolták a jól ismert „mutyikat” és korrupciógyanús ügyleteket, majd megfogalmazták: most már közösen tenni kell valamit az Orbán-kormány leváltására! Így összegezhetõ a vasárnap délután megtartott korrupció ellenes demonstráció szónokainak mondanivalója.

Elkészült az új felsõoktatási szakjegyzék tervezete. Az elõterjesztés szerint ismét osztatlan formában képezhetik majd a pszichológusokat és az elméleti közgazdászokat, és létrejön az ötéves agrármérnöki képzés. Alapképzésben és mesterképzésben sem szûnne meg a kommunikáció és médiatudomány szak, ugyanakkor a felsõoktatási szakképzésben és a szabad bölcsészet külön szakirányaként megszûnne ez a szak.

A vámospércsi rendõrök õrizetbe vették azt a négy férfit, akik a megalapozott gyanú szerint egy újlétai iskolából loptak.

A villamospályák karbantartására egy speciális teherautót és egy ahhoz tartozó többfunkciós gépet vásárolt a DKV Zrt.

Április 15-én kezdõdik a másodfokú büntetõper a romák sérelmére több mint fél évtizede elkövetett sorozatgyilkosságok ügyében a Fõvárosi Ítélõtáblán, döntés májusban várható.

A februári elemzõi várakozásokra rácáfolva tovább esett a cukor ára a világpiacon amiatt, hogy a legnagyobb elõállítónak számító Brazíliában az utóbbi hetekben heves esõzések voltak, melyek hatására több cukornád teremhet – mondta Juhász Gergely, a nemesfém-forgalmazással és árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Fokozott közúti ellenõrzéseket tartanak a rendõrök megyénkben az ünnep idején.

Nagyobb cégeknél szokásos eljárás, hogy egy-egy pozíciót cégen belül hirdetnek meg. Jó lehetõség ez minden munkavállalónak, aki a jelenlegi pozíciójából tovább- vagy feljebb lépne.

A pénzváltók számára is kötelezõen elõírnák az online pénztárgépek használatát – nyilatkozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelõs helyettes államtitkára szerdán az M1 hírcsatornának.

Jövõ októberben lesz a "kis népszámlálás", az október 1-jei állapotra vonatkozóan. Errõl kedden fogadott el törvényt a parlament - tudatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményben az MTI-vel.

Átláthatóbb lesz és egyszerûsödik az egészségügyi ágazat háttérintézményi rendszere a tervezett átalakítások nyomán - tájékoztatott egy összefoglalóban Emberi Erõforrások Minisztériuma (EMMI) egészségügyért felelõs államtitkársága.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba a mentõk egy gyereket hétfõ este Debrecenben - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Bruttó 2-2 forinttal ismét csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Már sehol sincs érvényben másodfokú riasztás, de több keleti megyében még szombaton is várható gyenge ónos esõ. Négy megyére a havazás miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

Egy perccel szilveszter éjfél után született az elsõ baba Makón, s utána néhány perccel a következõ kettõ Budapesten. Két kisfiú és egy kislány. Velük gyarapodott a nemzet.

A fejlett gazdaságokban még mindig átlagosan háromszor olyan magasak a bérek, mint a feltörekvõ és fejlõdõ országokban, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedben a fejlõdõ országok átlagbérei közeledtek a fejlettekéhez - állapította meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) bérekrõl szóló legújabb globális jelentése.

Alig fél évvel a bázisolajjal - üzemanyagként is felhasználható kenõolajjal - üzletelõ és a költségvetésnek nyolcmilliárd forint kárt okozó bûnszervezet leleplezése után újabb hasonló tevékenységet folytató bûnözõi csoport bukott le az Észak-Alföldön - jelentették be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális vezetõi kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.

Nem csupán pénz kérdése2014-12-01 15:40:18

Átlagosan 1800 forintot költünk havonta biztosításra; van hová fejlõdni.

A kormány a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység minimális, általános forgalmi adó nélküli rezsióradíjának jövõ évi legkisebb mértékét 1889 forintban határozta meg – a rendelettervezet a kormány honlapján jelent meg szerdán.

A londoni székhelyû Dogs Trust állítása szerint több magyar érintettet is videóra vettek, amint éppen hamis eb-útlevél kiállítását ígérik olyan jószágok után, akik koruknál fogva még nem kaphatták meg a megfelelõ oltásokat. Enélkül viszont kereskedni sem lehetne velük legálisan.

Mikepércsen is koszorúztak2014-10-24 12:49:26

A Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola és AMI 8. osztályos tanulóinak mûsorával, Pajna Zoltánnak, a megyei közgyûlés elnökének beszédével, majd a Templomkertben tartott koszorúzással emlékeztek a település lakói az 58 évvel ezelõtti eseményekre.

Júliusban és augusztusban országos ellenõrzési sorozatot tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Több mint 15 ezer ellenõrzést végeztek, amelybõl csaknem minden negyediknél találtak valamilyen hiányosságot. Volt olyan gyümölcsös, ahol hemzsegtek a feketemunkások, és volt egy fagyis, aki miután bezárták az üzletét, átcuccolt a szomszédba - de hiába.

« Előző « 3. oldal »  ... 75 Következő »