2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A Gripeneket és a Mistral légvédelmi rakétákat leszámítva a honvédség haditechnikai eszközei a következõ években elavulnak - közölte a honvédelmi miniszter.

Vándorkiállítás2014-09-19 14:11:45

A Tarnamérai Rendõrmúzeum vándorkiállítását tekinthetik meg az érdeklõdök a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságon.

A 2014/2015-ös tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát. A tanévkezdés az idén is jelentõs anyagi terhet jelent a családok számára, a munkáltatók azonban adhatnak iskolakezdési támogatást. A nemzeti tanévnyitót a fõváros XI. kerületében tartják vasárnap.

Átlagosan 0,5 százalékkal emelkedtek az ipari termelõi árak júliusban az elõzõ hónaphoz képest, de 0,3 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A hõség kedvez az árnak2014-07-17 14:24:44

Hajdú-bihari dinnye ugyan még nem, de békési már kapható a piacon.

Másként hatnak egyes gyógyszerek nyáron, nagy melegben, erõs napsütésben, mint az év hidegebb idõszakaiban. Tanácsos tehát a pácienseknek odafigyelni, tanácsot kérni, mielõtt beszedik orvosságukat vagy használják kenõcseiket.

Vádemelési javaslat2014-07-12 09:38:04

A rendõrök rövid idõn belül elfogták azt a két gyanúsítottat, akik bemásztak az egyik hajdúböszörményi családi ház udvarára és a garázsból elloptak különbözõ szerszámokat.

A hat illegális migránst Derecskén, a vasútállomáson fogták el a rendõrök.

Gyerek ne éhezhessen2014-07-03 12:26:41

Az egyik településen minden kisiskolás rászoruló, a másikon meg alig valaki.

Az MTI érdeklõdésére a MÁV-Start hétfõn közölte, hogy július elsejétõl a MÁV-Start Zrt. az étkezõkocsi-szolgáltatást a déli parton a Budapest-Déli pályaudvarról 7 óra 30 perckor és 11 óra 30 perckor Nagykanizsára, a 21 óra 05 perckor Keszthelyre induló vonatokon biztosítja.

A hétvégén már több napsütésre lehet számítani, és melegszik is a levegõ. Vasárnap akár 31 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A mezõgazdaság bruttó hozzáadott értéke 2013-ban az elõzõ évi áron számolva 33, folyó áron pedig 7 százalékkal emelkedett. A munkaerõ-felhasználás azonban 1 százalékkal elmaradt az elõzõ évitõl. A termelési tényezõk jövedelme 9, a vállalkozói jövedelem 13 százalékkal emelkedett. Így a munkaerõ hatékonysága, azaz a termelési tényezõk munkaerõegységre jutó reáljövedelme 6 százalékkal emelkedett – tûnik ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a magyar gazdaság tavalyi teljesítményét összegzõ jelentésébõl.

Van, ahol százmilliós a veszteség, ugyanakkor a hõszolgáltatónál az állam megpótolta a kiesést.

Tizenhárom megyére és Budapestre szombatra is figyelmeztetést adott ki a várható felhõszakadás miatt a meteorológiai szolgálat pénteken.

25 helyszínen lesznek kulturális, gasztronómiai és szabadidõs programok szombaton, a világörökségi napon. A rendezvény idei újdonsága, hogy bemutatkoznak Magyarország más világörökségei, illetve hungarikumai is.

Vádemelést javasolnak a rendõrök az ellen a két tettes ellen, akik a debreceni Tócóskertben rabolták ki áldozatukat.

Születésnapot tartottak2014-04-27 11:50:38

85. születésnapját ünnepelte április 26-án Nagy Imréné, Irma néni.

Mintegy 30 millió liter olajat forgalmazott jövedéki adó és áfa megfizetése nélkül az elmúlt két évben egy bûnszervezet, amelynek eddig kilenc tagját helyezte elõzetes letartóztatásba a bíróság – jelentették be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtótájékoztatóján szerdán, Debrecenben.

A hajdúszoboszlói és a debreceni rendõrök is bíróság elé állítási javaslattal zárták a nyomozást.

Az új Ptk. egyik új szabálya szerint, ha egy társaság eredménytartaléka negatív, vagyis nem fizethet osztalékot, akkor tagjainak nem teljesíthet semmilyen egyéb kifizetést sem – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda, amely szerint ebbõl az is következhet, hogy a tagok a munkaszerzõdés alapján járó munkabért sem vehetik fel.

A rendõrök gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást azzal a három gyanúsítottal szemben, akik Debrecenben, az utcán verekedtek össze.

Egy szökött fiatal lánnyal szemben intézkedtek a Készenléti Rendõrség járõrei Hosszúpályiban.

A rendõrök vádemelést javasolnak az ellen a gyanúsított ellen, aki egy biharkeresztesi házból lopott.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 6 személyt fogtak el, közülük 5 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján. Az egyenruhások 33 személyt állítottak elõ, ebbõl 8 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Bûnösnek mondta ki a Berettyóújfalui Járásbíróság rablás, rablási kísérlet, személyi szabadság megsértése, lopás és lopási kísérlet bûntettében, valamint magánlaksértés vétségében azt a hat vádlottat, akik még 2012 tavaszán raboltak ki több idõs sértettet Komádiban.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 75 Következő »