2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Megújult tartalommal és megnövelt keretösszeggel indítja útjára a társasházak és lakásszövetkezetek korszerûsítését támogató idei pályázatát az OTP Bank. Február 22-étõl a résztvevõk három kategóriában összesen 10 millió forintos vissza nem térítendõ támogatási keretösszegre jelentkezhetnek. Van továbbá képzési lehetõség, folyóirat- és szoftver-elõfizetés, valamint szakmai tanácsadási szolgáltatás. Speciális eszköz ez a társasházaknak, amellyel olyan kisebb beruházásokat tudnak megvalósítani, amelyekre az állami és uniós pályázatok nem nyújtanak megoldást.

A fogyasztás és az exporttöbblet viszont a tavalyinál nagyobb mértékben nõhet.

Az indiai gumigyár az egyik leggyorsabban növekvõ európai országba fektet be - mondta Orbán Viktor a Heves megyei Gyöngyöshalászon, ahol mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel épít gumigyárat az Apollo Tyres.

600 milliós fejlesztés2015-04-17 07:56:29

A Nádudvar és Kaba települések hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel elnevezésû pályázathoz kapcsolódóan hoztak meg döntéseket a képviselõk a legutóbbi testületi ülésen a településen.

Több mint 160 millió euró (mintegy 48 milliárd forint) uniós támogatást hagyott jóvá csütörtökön magyarországi egészségügyi beruházásokra az Európai Bizottság.

Befejezõdött az a közel 200 millió forint értékû beruházás a Hortobágyon, mely keretében 12 kilométer hosszú elektromos földkábel épült meg.

Az elmúlt négy évben mintegy 20 milliárd forint állami és uniós forrást fordíthatott az Országos Mentõszolgálat a mentõautópark megújítására, új mentõautók és esetkocsik vásárlására - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelõs államtitkársága hétfõn az MTI-vel.

Továbbra is jelentõs igény van a kerékpárutak építésére megyénkben.

A nemzetgazdasági beruházások volumene 16,3 százalékkal nõtt az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest és ezzel ötödik negyedéve emelkedett - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bagamér – Bagamér Nagyközség Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán több, mint egymilliárd forintos állami és uniós támogatásban részesült, melynek célja a nagyközség szennyvízcsatornázása.

A vállalati hitelezés nagyarányú élénkülése egyelõre még várat magára.

Két citromsavgyár is lesz Magyarországon: Szolnokon és Kazincbarcikán is épül egy-egy üzem hamarosan, amivel a globális piac jelentõs szereplõjévé lép elõ Magyarország.

A beruházások volumene 21,2 százalékkal nõtt az idei év második negyedévében a múlt év azonos idõszakához képest, az elsõ negyedévi 22,6 százalékos ütem után – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A biotechnológiai, az elektronikai, a gépipari, a gyógyszeripari, az információs és telekommunikációs, a jármûipari, az élelmiszer-ipari beruházások és a regionális szolgáltató központok létesítése élvez elõnyt az állami beruházási támogatások odaítélésekor - tartalmazza a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet.

A kereslet élénkülésével a szektor termelés-kihasználtsága javulni tud.

Május végén elindult annak a projektnek a kivitelezési munkálata, amelynek eredményeként kibõvül az egészségügyi központ Nyíradonyban.

Három éves elõkészítõ munkára került pont a kivitelezõi szerzõdés aláírásával.

Egy út, amely összeköt2014-04-26 10:57:03

Egy közös útpályázat megvalósulása áll küszöbön Pocsaj és Biharfélegyháza között: április 24-én meg is történt az alapkõletétel.

A gázvezetéken huzakodtak2014-04-22 19:18:08

Egy elhúzódó tulajdonjogi bejegyzés és egy gázvezeték áthelyezése okoz problémát.

A tanuszodaprogram elsõ két létesítménye Derecskén és Tokajban valósul meg.

Összesen 21 kilométernyi útszakasz kap új burkolatot.

A földhivatal honlapján közzétette az építéshez szükséges területek helyrajzi számait.

A projekt keretein belül a vízmûbázisokon kapacitást növelõ építés, felújítás, bõvítés valósul meg.

Csupán hatvan új lakás2013-09-27 09:36:18

Az építtetõi körön belül megyénkben a természetes személyek szerepvállalása volt a meghatározó.

A megye városainak szociális és funkcióbõvítõ beruházásaira közel 3 milliárd forintot szavazott meg a kormány.

« 1. oldal »  Következő »