2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Amerikai kutatók ígéretes és biztonságosnak tûnõ eljárást dolgoztak ki a szklerózis multiplex kezelésére.

szúnyog
Floridai kutatók hamarosan a szabadba engednek több-százezernyi génmódosított hímszúnyogot, akik miután keverednek a jelenlegi vérszívó állománnyal, csökkenthetik a populációt. Ravasz!

Júliustól akár 5 milliós büntetést is kiszabhatnak azokra a földtulajdonosokra és használókra, akik július 1-ig nem irtják a parlagfüvet!

A betegszállítók nagyon elkéstek, a kórházi várakozóhely huzatos volt, az asszony három nappal késõbb végzetes tüdõgyulladást kapott.

Nem lesz hiány vakcinából2010-12-08 17:12:08

Sok a beteg a háziorvosi rendelõkben, de még nem az influenza fertõz. A szakemberek szerint egyelõre más vírusok okoznak megbetegedéseket, de ha marad az enyhe, csapadékos idõ, heteken belül kitörhet az influenzajárvány. A gyógyszerészek azt ígérik, folyamatos lesz az ellátás az oltóanyagból.

Elhunyt az a csökmõi kislány, akirõl a Lelki és anyagi mélyponton a Vass család - Tüdõbeteg kislányuk életéért aggódnak hónapok óta címmel jelent meg nem rég cikk a biharlapon.

Elhunyt Popper Péter2010-04-17 10:56:24
Közel négyezren jelentkeztek orvosuknál influenzaszerû tünetekkel.

 

  Nagy bajban van egy kisfiú és a családja címmel írtunk karácsony elõtt a csökmõi Jakab Károlyékról, akiknek tizennégy éves kisfiuk hetekig feküdt súlyos betegséggel a debreceni klinikán. Az ötgyermekes, nehéz anyagi körülmények között élõ család helyzetét tovább nehezítette fiuk állapota, hiszen naponta utaztak be hozzá a hetven kilométerre lévõ megyeszékhelyre. A róluk megjelent cikk nyomán sokak siettek a segítségükre. Utánajártunk, mi történt azóta velük.

Nehéz karácsony elõtt áll a csökmõi Jakab Károly és családja. Õk még sem panaszkodnak, maguktól segítséget sem kértek volna. De a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának egy aktivistája, Bereczkiné Kovács Edit úgy gondolta, jó lenne összefogni a kisfiú életéért, és közösen segíteni a bajba jutott családnak. Õ kérte hát a nyilvánosságot, hátha akadnak együtt érzõ emberek, akik segíteni próbálnak.

Hajdú-Bihar –Az úgynevezett kéknyelv-betegség miatt megyénkben is korlátozó intézkedéseket léptetett életbe az állategészségügyi hatóság azt követõen, hogy a borsod megyei Gelej községben egy beteg szarvasmarhát találtak.

« Előző « 2. oldal »