2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megdõlt a menekültrekord2015-08-30 14:40:56

Háromezernél is több menekültet tartóztattak fel a rendõrök az országban szerdán. A legtöbbször Csongrád megyében intézkedtek.

Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzárépítését akadályozza - az errõl szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.



Három villogõ rendõrautó zárt körbe egy fekete BMW tipusú tanulóautót Szegeden. Migránsok egy csoportja ugyanis azt állította, hogy a Lele Autósiskola egyik gépkocsijában jutottak át a határon 500 euróért. Az oktatót és a tanulóvezetõt kihallgatták, és a menekülteket is bevitték a kapitányságra.

Az Együtt politikusai és aktivistái üres cipõket helyeztek el vasárnap délután a debreceni befogadóállomás bejáratánál, ezzel üzenve a Jobbiknak, amely este a tábor bezárását követelõ tüntetést tart a helyszínen.

Térfigyelõ kamerákat szereltet fel az önkormányzat a debreceni befogadótábor mentén húzódó Sámsoni úton, így a migránsok minden lépését nyomon követhetik a közterületen - jelentette be a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón. Közben Debrecen egész területére kiterjedõ fokozott ellenõrzést rendelt el a város rendõrkapitánya szerda déltõl július 15-én 24 óráig.

Csúcson az idegenellenesek aránya Magyarországon – állapította meg a Tárki az 1992 óta végzett kutatásának 2015 áprilisi adatai alapján.

« 1. oldal »