2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A válaszadók közel fele már most takarékoskodik a gyermeke jövõjére, 16 százalékuk pedig tervezi azt, míg több mint egyharmaduk anyagi okok miatt nem tud takarékoskodni a gyermekek életkezdésére – közölte a Groupama Garancia Biztosító a megbízásából, a GfK Hungária által készített egyik felmérés eredményét az MTI-vel.

Külföldön is számíthat segítségre aki magyar casco biztosítással rendelkezik és a kocsijával külföldön szenved – saját hibájából – balesetet, de annak mértéke korlátozott – közölte a genertel.hu direkt biztosító az MTI-vel.

Naponta húsz lakástûz keletkezik Magyarországon, ezek 40 százaléka elektromos eredetû, az átlagos kár pedig megközelíti az egymillió forintot – közölte a Genertel, a Generali Biztosító direkt, interneten és telefonon elérhetõ biztosítója az MTI-vel.

Idén a tengerpart a sláger2014-07-06 11:47:45

A MABISZ adatai szerint a külföldre utazók fele biztosítás nélkül indul útnak.

Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetõségi rendszerét. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság augusztus 25-étõl értesítést küld az érintetteknek, hogy a befizetésekrõl, illetve a szolgálati idõrõl egyeztessen velük.

Egyszerûbb lett a díjtámogatott biztosítás igénylése a gazdák számára, mivel egy rendeletmódosítás lehetõséget ad a biztosítónak is, hogy benyújtsa a gazdák helyett a kötvényeket a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH) – közölte a Generali Biztosító az MTI-vel.

Március közepétõl a jelenlegi nem vagyoni kártérítés helyett sérelemdíj megállapítása kérhetõ a bíróságokon. Elegendõ a jogsértés tényét bizonyítani, de az még nem látszik, hogy gyors vagy elhúzódó perek lesznek-e a jellemzõek – vélte a Kossuth Rádiónak nyilatkozó szakértõ.

Az idén is december 1-jéig mondhatják fel kötelezõ biztosításukat (kgfb) azok az autósok, akik biztosítót váltanának és szerzõdésük év végi évfordulós - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfõi közleményében.

A portál szerint akár 1,5 millió autósnak is emelkedhet a kötelezõ gépjármû-feleleõsségbiztosítás díja a szombaton hajnalban megjelent 2014-es biztosítási tarifák alapján.

Bár a lakócélú ingatlanok mintegy háromnegyede biztosítva van Magyarországon, ám a helyzet korántsem nevezhetõ megnyugtatónak. Hazánkban is egyre gyakoribbak ugyanis az extrém idõjárási szélsõségek, melyek mindinkább a védekezés fontosságára figyelmeztetnek.

Egy csapásra véget vetett a gépjármû- és lakásbiztosítások évek óta tartó díjcsökkenésének az idén januártól bevezett biztosítási adó.

A díjhirdetési liberalizáció minden országban áremelkedést hozott, nálunk is ez a helyzet. Az év eleje óta több mint 10 százalékkal nõttek a kgfb-díjak, akik autót vásárolnak, és ezért kötnek biztosítást, nagyobb áremelkedést tapasztalhatnak.

Az elsõ négy hónap adatai alapján megállni látszik a kötelezõ díjak évek óta tartó csökkenése. Bár a január 1-je óta eltelt idõszakban szinte minden biztosító módosította a tarifáját, úgy tûnik a társaságok már nem tudnak lejjebb menni az áraikkal. A Biztosítás.hu internetes alkuszi portál adatai szerint az átlagdíj 19 ezer forinton stabilizálódhat az idei évben kötött szerzõdésekre, és már csak azok az autósok tudnak spórolni, akik évközben sem felejtik el összehasonlítani a biztosítók ajánlatait.

Munkanélküliség ellen biztosítás
Gondolt már arra, mi történne Önnel és családjával, ha állása elvesztése, vagy hosszan tartó betegsége miatt nem számíthatna a megszokott, havi rendszeres jövedelmére?

Debrecen – A biztosítási szektort a jövõ évtõl terhelõ évi, közel ötven milliárdos teher hosszú távon teheti veszteségessé azon biztosítótársaságokat, melyek nem emelik díjaikat 2013-tól.

Több millió embert érint majd a jövõre életbe lépõ biztosítási adó, amely a legkapósabb biztosításokat drágíthatja meg 10-15 százalékkal. A verseny azonban erõs, így ha valaki tudatosan és szemfülesen köt biztosítást, akkor akár többet is megspórolhat, mint amennyit az új adón bukna.

Az ember nem szereti a kötelezõ dolgokat, de kénytelen tudomásul venni. Ilyen a kötelezõ gépjármû- felelõsség biztosítás (KGFB) is. Viszont mint minden „rosszban” azért ebben is van valami jó, ráadásul sokkal több, mint azt sokan gondolnák. Megkockáztatom, hogy a közlekedésben résztvevõk kilencven százaléka a mai napig nincs tisztában azzal, hogy mi mindenre jó a „kötelezõ”.

Csaknem négyszázmillió forint kárt okoztak két biztosítónak egy társaság tagjai. A csalók színlelt baleseteket rendeztek, a kártérítéseket pedig hamis okiratok alapján fizettették ki.
Hiányzó szakhatósági engedélyek, nem megfelelõ mûszaki állapot és egyéb hibák -ilyen és hasonló hiányosságokat tártak fel a fõvárosi rendõrök, amikor a különbözõ sportlétesítmények biztonságát ellenõrizték.
Többen kerestek magasabb fedezeti értékig biztonságot nyújtó lakásbiztosításokat 2009-ben, a 2008-as évhez viszonyítva. A piac mennyiségét tekintve stagnál, a biztosítók új konstrukciókkal próbálkoznak.

Évente egyszer van lehetõségünk arra, hogy GFB szerzõdésünket átvigyük másik biztosítóhoz. A biztosítók október végén hozzák nyilvánosságra következõ évi díjtáblázataikat, így ha kedvezõbb ajánlatot találunk, november hónap folyamán (de december 31-re) felmonhatjuk szerzõdésünket, majd december végéig kell megkötnünk az új szerzõdést.

« Előző « 2. oldal »