2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Rosszabbul nem is indulhatott volna: az elsõ világháború miatt kétévi mûködés után leálltak a fõvárosi autóbuszok.

Március 29-étõl módosítja repülõjáratainak menetrendjét a Debrecenbõl gépeket indító légitársaság, ezért a reptéri autóbuszjárat menetrendje is módosul.

Egy összefüggéstelenül beszélõ, erõsen zaklatott állapotú férfi azért hívta telefonon a rendõrség segélyhívószámát, mert állítása szerint a Hosszúpályi és Monostorpályi között közlekedõ buszon gyanús, külföldi személyek vannak, és valamire készülnek.

A Hajdú Volán jogutódja nem emeli sem a jegyek, sem a bérletek árát.

Új várók Hencidán2014-12-05 13:17:54

Három fedett várót helyeztek el november közepén Hencida buszmegállóiban. A fából készült létesítményeket uniós pályázat segítségével vásárolta az önkormányzat. Felvételünk a Vöröshadsereg úti megállóban készült.

Földes, Hajdúszovát – Az utasszámlálási adatok szerint nem indokolt új járat bevezetése, az utasok szerint viszont nagyon is.

Globális együttmûködést alakított ki a svájci ABB gépipari konszern és a svéd Volvo Buses jármûgyártó vállalat tisztán elektromos és villamos-hibridhajtású autóbuszok gyorstöltésére, valamint töltõállomás hálózatok városi telepítésére - tájékoztatta hétfõn az MTI-t az ABB magyarországi médiaképviselete.

Huszonnyolc dízel-elektromos hibrid autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Rába Jármûipari Holding a Budapesti Közlekedési Központ egyik alvállalkozójával, a csuklós autóbuszok üzemeltetõi tenderét megnyerõ T&J Busz Projekt Kft.-vel - közölte a jármûgyártó

Nyár végére szebb képet festenek a buszvárók és -állomások környékére.

Az elöregedett autóbuszpark korszerûsítésére 150 milliárd forintnyi megemelt keret áll rendelkezésre, amelybõl a következõ években évi 400-500 új busz beszerzésére nyílik lehetõség - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára Zsámbékon egy szakmai konferencián.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a húsvét és az iskolai tavaszi szünet miatt, a Volán-társaságok, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV járatai is a szokásostól eltérõen közlekednek a hétvégén.

Az evopro bemutatta a MODULO buszcsalád elektromos hajtású prototípusát, a MODULO Medio Electric-et, amely a mérnökiroda zéró emissziós városi tömegközlekedési koncepciójának legújabb mérföldkövét képezi.

Budapest és az agglomeráció 150 új busszal gazdagodik, a BKK és a Volánbusz alacsony padlós, klimatizált MAN és Rába-Volvo buszokkal magasabb színvonalon szolgálja ki a fõváros és az agglomeráció 11 településének lakóit.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság közúti közlekedésre alkalmasnak minõsítette Debrecenben Magyarország elsõ tisztán elektromos meghajtású midibuszát. A jármûvet magyar vállalat fejlesztette ki, több mint 10 éven át dolgoztak rajta.

Átadták pénteken Kecskeméten az elsõ 5 Mercedes-Benz hibrid buszt, melybõl az Európai Unió támogatásával huszonötöt vásárolt a város.

Autóbuszok névadóivá váltak a nyáron, Barcelonában világbajnoki címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai. A sajtótájékoztatón a brit nagykövet is részt vett, aki szintén rajong a magyar vízilabdáért.

Megváltozott menetrend szerint járnak a  vonatok, buszok és villamosok
Debrecen – A MÁV, a Hajdú-Volán és a DKV menetrendje is változik a hosszú hétvége miatt.

Jelentõs változások jönnek õsztõl a buszokon és vonatokon. Tudja meg, mire számítson!

Kattanást hallottak az utasok mielõtt buszuk baleset szenvedett kedd reggel Veszprémben. A helyi járat egy körforgalomból hajtott ki, mikor áttért a szemközti oldalra, lehajtott egy partoldalon, majd egy kerítést átszakítva, raklapon álló építõanyagos zsákoknak csapódott.
Kigyulladt és teljesen kiégett egy a városi tömegközlekedésben résztvevõ busz csütörtökön reggel Miskolcon. A sofõr elõször füstöt észlelt a padlólemez alól, majd megállt, és három utasát leszállítva egy tûzoltó készülékkel próbálta megfékezni a tüzet.

Március elsejétõl minden helyközi buszjáratra és vonatra kötelezõ lesz regisztrációs jegyet váltaniuk a díjmentesen utazóknak.

A 35-ös fõúton Pród és Hajdúböszörmény között történt reggel súlyos baleset. Egy iskolabusz ütközött egy elõzésben lévõ kocsival. Az ütközés miatt az iskolabusz az árokba csúszott. A buszon lévõk közül három gyermek sérült, illetve az autó vezetõje.
Árokba borult egy busz2009-12-11 09:26:36
« 1. oldal »  Következő »