2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Építõkocka, kis golyó, pénz - ezeket a tárgyakat nyelik le leggyakrabban a gyerekek, a gyerekgyógyász szerint legjobban a mágneses játékokkal kell vigyázni! Fõleg akkor van gond, ha két darabot nyel le a kicsi, két pici mágnesdarabot, vagy egy mágnest és egy fémet, mert ahogy ezek bejutnak a bélbe, összetapadhatnak, átfúrhatják, és nagyon komoly problémákat okozhatnak.

Brüsszel elfogadta az e-segélyhívó rendszer bevezetését, az eszköz 2015-tõl kötelezõ, de még nem tudni, a régi autókban is kell-e használni.

Egy kísérlet részeként pénzzel és iratokkal teli tárcákat hagytak el a világ nagyvárosaiban. Helsinkiben küldték vissza a legtöbbet, Lisszabonban pedig a legkevesebbet. Budapesten egész sok volt a becsületes megtaláló.

A csabai kolbásszal, a hízott libából elõállított termékekkel, a tokaji aszúval és a Béres-cseppel bõvítette a hungarikumok gyûjteményét a Hungarikum Bizottság keddi, székesfehérvári ülésén jelentette be a bizottság elnöke.

A 802.11ac technológia háromszor gyorsabb, mint elõdje, a 802.11n, akár 1 Gbit/s sebességre is képes. Több eszközt támogat, nagyobb lefedettséggel, de kompatibilis a már létezõ Wi-Fi szabványokkal.
A rák õsi ellenszere2013-07-10 09:30:44
Egy fantasztikus anyag mûködik a szervezetünkben. Amerikai kutatók mester hormonnak nevezték el. Segít a vérnyomás, a csontsûrûség, a hangulat, a viselkedés, izomerõ szabályozásában, serkenti a haj növekedését, az immunrendszer mûködését. Felelõs a programozott sejthalálért, úgynevezett apoptózisért, melynek feladata a sérült vagy rákos sejtek szaporodásának megállítása.

Elkészült az elsõ hazai stressztérkép, amely az aggodalomra hajlamos és nyugodt emberek arányának kimutatására alkalmas. A férfiaknak és az idõsebbeknek nagyobb, a nõknek és a fiatalabbaknak kisebb a stressztûrõ képességük - állapította meg felmérésében a life.hu egészségügyi portál.

 

Két vak férfinek sikerült részlegesen visszaállítani a látását egy szemimplantátum beültetésével. A két alany így már képes a fény észlelésére és néhány alakot is ki tud venni a retina mögé behelyezett eszközzel.

Az Apple vezérigazgatójának, Timothy D. Cooknak a jóslata szerint biztosan elérkezik az a nap, amikor az Apple iPadéhez hasonló táblagépek eladásainak száma meghaladja a hagyományos PC-két. Ez az elõrejelzés számos olyan elemzõ szakember, illetve tapasztalt technológiai ipari vezetõ véleményére támaszkodik.

Az ember nem szereti a kötelezõ dolgokat, de kénytelen tudomásul venni. Ilyen a kötelezõ gépjármû- felelõsség biztosítás (KGFB) is. Viszont mint minden „rosszban” azért ebben is van valami jó, ráadásul sokkal több, mint azt sokan gondolnák. Megkockáztatom, hogy a közlekedésben résztvevõk kilencven százaléka a mai napig nincs tisztában azzal, hogy mi mindenre jó a „kötelezõ”.

Totális a pangás az új építésû lakások piacán, a fejlesztések újraindulását a finanszírozás hiánya mellett az átláthatatlanná vált szabályozás is gátolja. Megvalósítható lakáspolitikai koncepciónak pedig semmi nyoma.

« 1. oldal »