2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Jelentõsen kibõvül július 1-jétõl a családok otthonteremtési kedvezménye. A bevállalósak akár 3 millió 250 ezer forintot is kpahatnak, de a kisebb családok is nagyon jól járhatnak. Összeszedték a legfontosabb tudnivalókat.

A fõvárosi és megyei kormányhivatalok hatáskörébe kerülnek április 1-jével a családtámogatási és lakáscélú állami támogatásokkal összefüggõ feladatok a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságaitól – közölte Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelõs államtitkár kedden az MTI-vel.

A családi adókedvezmény révén összesen mintegy 197 milliárd forinthoz jutott majd 900 ezer szülõ 2014-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium eddig rendelkezésre álló adatai szerint.

Nincs olyan családtámogatási forma, amely a jövõ évben csökken, a gyermekek után kapott támogatások nõnek majd - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít a kormány - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára.

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít – közölte Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Közel 11 ezer család élt valamilyen formában a gyed extra adta lehetõséggel három hónap alatt. Vagyis 2014 elsõ negyedévében ennyi háztartásnak jelentett segítséget a januárban életbe lépett intézkedés.

A gyed extra lehetõségeivel a gyermekvállalást kívánják ösztönözni. A kormány még novemberben döntött négy konkrét intézkedésrõl a gyed extra keretében.

Leginkább a három vagy több gyermeket nevelõknek adna jelentékeny segítséget a családi adókedvezmény várható kiterjesztése, míg az egy gyermeket nevelõk közül csak a részmunkaidõsök örülhetnének.

Budapest, 2013. január 24., csütörtök (MTI) – Az alapjogi biztos szerint módosítani kell a családok támogatásáról szóló törvényt annak érdekében, hogy az ellátást visszamenõlegesen is megkaphassák azok, akik a gyerekek gondozását a családi jogállást rendezõ eljárások idején biztosították.

 

« 1. oldal »