2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A korai stádiumban felfedezett rosszindulatú daganatot nagyobb eséllyel lehet meggyógyítani – erre hívta fel a figyelmet dr. Horváth Zsolt onkológus a rákellenes világnapon.

Egy nagyváros lakosságával nõ évente a daganatosok száma hazánkban. A február 4-i rákellenes világnap üzenete: az idõben felfedezett kór gyógyítható.

Tizenöt-húsz év múlva akár a daganatok terápiájában használt gyógyszerek is készülhetnek a Debreceni Egyetem onkológiai kutatásaira alapozva.

Magyarországon a prosztatarák a férfiak körében a harmadik leggyakoribb daganatos halál.

Sok zöldség, gyümölcs és szójabab, kevesebb tejtermék és vörös hús, az alkohol mellõzése, valamint a rántott és grillezett ételek kiiktatása.

A Nottinghami Egyetem kutatói olyan klinikai tesztet dolgoztak ki, amelynek segítségével javulhat a mellrákban szenvedõ betegek kezelésének hatékonysága.

A Nemzetközi Rákkutató Intézet az után kezdett el érdeklõdni a lenmag iránt, hogy Európai kutatások kimutatták, hogy bizonyos tumorokat visszazsugorít, és hatásos lehet a mell-, a prosztata- és a tüdõrák ellen.

Csokoládé, szénsavas üdítõ, azaz bármilyen cukortartalmú étel jelezheti a rákos daganatot a testben a University College of LONDON (UCL) kutatói szerint.
« 1. oldal »