2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Miközben a szakma és a sajtó is számos, az egészségünket védõ, fejlesztõ és javító intézkedésrõl számolt be az elmúlt pár évben, az egészségügyi mutatók nem igazolják a várakozásokat, nem javul látványosan a magyarok egészségi állapota. Mi ennek az oka? Megtudjuk Török Krisztinától, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet fõigazgatójától, aki a 2015-ös Egészségjelentést ismertette.

Sok zöldség, gyümölcs és szójabab, kevesebb tejtermék és vörös hús, az alkohol mellõzése, valamint a rántott és grillezett ételek kiiktatása.

A Nottinghami Egyetem kutatói olyan klinikai tesztet dolgoztak ki, amelynek segítségével javulhat a mellrákban szenvedõ betegek kezelésének hatékonysága.

« 1. oldal »