2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A helyi lakosok, cégek, vállalkozók és az önkormányzat adakozásából gyûlt össze a pénz – több mint 400 ezer forint – a defibrillátorra, amelyet a napokban átadtak használóinak, az esztári polgárõr egyesületnek, illetve az egészségügyi dolgozóknak.

Üzembe helyezték az elsõ, mindenki számára elérhetõ, közterületen lévõ defibrillátort hétfõn Budapesten - közölte a Magyar Vöröskereszt. Az elsõ készüléket a város egyik legforgalmasabb pontján, az Erzsébet téren helyezték el, a tesztüzem az év végéig tart.

A GYSEV Zrt. kétmillió forintból öt félautomata defibrillátort vásárolt, a nagyobb forgalmú vasútállomásokon, Sopronban, Szombathelyen, Csornán, Körmenden, valamint a cég vezérigazgatóságának épületében helyeznek el egyet-egyet.

Több szervezet összefogásával elindult a Defibrillátort az irodaházakba, bevásárlóközpontokba! elnevezésû kezdeményezés, melynek célja, hogy vészhelyzet esetére a lehetõ legtöbb közfunkciójú épületben legyen újjáélesztést segítõ készülék - tájékoztatta a mozgalom kezdeményezõje, a Magyar Ingatlanfejlesztõk Egyesülete az MTI-t.

Defibrillátorokat helyez el minden metróállomáson 2012 végéig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a fõváros. Ez elmúlt években egyre több helyen helyeznek el életmentõ készülékeket, illetve vetõdik fel ötletként az elhelyezése kórházon kívül is.

« 1. oldal »