2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Folyamatosan bõvül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett keresõ is segít az elfogadóhelyek megtalálásában – közölte a Diákkedvezmény Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A nappali tagozaton tanuló nagykorú magyar állampolgár a tanulói, hallgatói jogviszony kezdetétõl diákigazolványa lejárta után még 45 napig jogosult egészségügyi szolgáltatásra.

Az elõzõ évben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

Az elõzõ tanévben kapott diákigazolvány-matricák október 31-éig érvényesek, ezért a tanulóknak járó kedvezmények igénybevételéhez a hónap végéig a diákoknak és hallgatóknak be kell szerezniük az új matricákat - közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

Országosan több mint ezer helyen vehetnek igénybe a diákok 5-50 százalékos kedvezményeket a megújult diákigazolvánnyal.

A korábbinál szélesebb körû kedvezményeket és számos megújuló szolgáltatást vehetnek igénybe a jövõben a köz- és felsõoktatásban tanuló diákok a szeptemberben bevezetett új diákigazolvánnyal - hangzott el a témában csütörtökön a fõvárosban rendezett szakmai konferencián.

A hét végén lejár az elõzõ tanévben kiadott diákigazolvány-matricák érvényessége, szombattól már csak az új matricát fogadják a közlekedési társaságok ellenõrei.

« 1. oldal »