2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A hajdúszoboszlói rendõrök fogadták a nagyhegyesi diákokat a rendõrkapitányságon.

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium egyik osztályterme teljesen üres maradt, a Medgyessy Ferenc Gimnázium egy elsõs osztályában a negyvenbõl tizenhárman hallották az iskolában a napindító becsengetést, a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola hetedikeseinek egyik csoportjában hárman válogathattak a huszonkét üres ülõhelybõl, de a Levendula Óvoda nagycsoportjában sem volt vita hétfõn a játékokon: egyetlen gyerek ment be. Az oktatási reformokat sürgetõ Nem leszek suliban civil kezdeményezés hatása érezhetõ megyénkben.

Mûvészetekkel ismerkedtek, mûvészetekbõl adtak számot a kisdiákok.

Szakmai intézmények, tanárok, diákok és pénzügyi szakemberek részvételével, elõadásokkal és diákok flashmobjával kezdõdött el a "Pénz7" programsorozat, amelynek célja az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása.

A többségük tanulni jön2015-02-10 19:52:52

A hozzánk érkezõ idegen állampolgárok általában nem Magyarországon akarnak letelepedni.

Mérlegen az új iskola hangulata, a távolság, de leggyakrabban a szakmaiság dönt.

A közoktatásban résztvevõ diákok december 4-tõl otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelõs államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Idén a középiskolák több mint fele nem tart felvételi vizsgát, és 487 középiskola írta elõ a hozzájuk jelentkezõ tanulók számára a központi írásbeli vizsgákon való részvételt – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfõn az MTI-vel. A hivatal honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeliket szervezõ intézmények listáját, jelentkezni december 9-ig lehet.

A nappali tagozaton tanuló nagykorú magyar állampolgár a tanulói, hallgatói jogviszony kezdetétõl diákigazolványa lejárta után még 45 napig jogosult egészségügyi szolgáltatásra.

Tervezz tankönyvborítót! címmel hirdet pályázatot diákoknak és hallgatóknak az Oktatáskutató és Fejlesztõ Intézet (OFI).

Meglepõen sokan szeretnének nyári munkát vállalni, de kevés az interneten meghirdetett lehetõség – összegezte tapasztalatait saját adatbázisából a Profession.hu állásportál.

Nem nézik mikor telik le2013-10-20 20:54:14

Hadházon kettõ, Biharkeresztesen négy, a többi iskolában három év alatt tervezik a szolgálat teljesítését.

Egyre több iskolában rendeznek a végzõs diákok osztálytalálkozót, mégis kevés olyan közösség akad, ahol a hatvan évvel ezelõtt végzett osztálytársak találkoznak.

Az ingyenes kampánynak köszönhetõen 800 ezer fiatal sajátíthatja el a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságos szabályait, 30 ezren pedig olcsóbban juthatnak jogosítványhoz.
A korábbinál szélesebb körû kedvezményeket és számos megújuló szolgáltatást vehetnek igénybe a jövõben a köz- és felsõoktatásban tanuló diákok a szeptemberben bevezetett új diákigazolvánnyal - hangzott el a témában csütörtökön a fõvárosban rendezett szakmai konferencián.

Beregi András Komádi lakossal találkoztam a minap, aki a HU-DAN Bt. részérõl, dán fõiskolákat és egyetemeket képvisel Magyarországon.

Budapest, 2011. október 12., szerda (MTI) – Nyilvánosságra hozták szerdán az új köznevelési törvény tervezetét, amelyet október 25-ig lehet véleményezni, a javaslat 2013 õszét jelöli meg a pedagógus-életpályamodell bevezetésére.

Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye is - idézte a Magyar Nemzet szombati számában Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára Hír Televíziónak adott nyilatkozatát.

Körösszegapáti - „Volt egyszer egy fiú osztály” címmel kiadvány készült a több mint ötven évvel ezelõtt végzett tanítóképzõs diákokról.

Idén már a hetedikesek is igényelhetnek ingyen ebédet az iskolában - tudta meg az RTL Híradó. A kormány ugyanis bõvítette azok körét, akik részesülhetnek önkormányzati ebédtámogatásban.
Dráma a Miskolci Egyetemen2010-03-18 18:17:39
Diákok találtak rá oktatójuk holttestére a Miskolci Egyetemen. Azt egyelõre nem tudni, mi okozta a tanár halálát, az elsõdleges vizsgálatok szerint a pedagógust nem ölték meg és az öngyilkosság is kizárható.
« 1. oldal »  Következő »