2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Kevesebb mint egy évvel ezután az így felszabadult frekvenciasávot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság már hasznosította. Százötvenezer rászoruló háztartás állami segítséget kapott az átálláshoz.

November 30-ig, szombatig jelezhetik támogatási igényüket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) a digitális átállás második ütemében érintettek – tájékoztatta az NMHH kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-t.

Kedden hangolják át a debreceni, a komádi, a siklósi és a pécsi tévéadót, így a vételkörzetükben 8 és 18 óra között néhány órára szünetel a tévéadások földfelszíni vétele – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfõn az MTI-vel.

Csütörtökön az ország északkeleti és délnyugati részén is lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását. Ezután már csak digitális vétellel lehet televíziózni. A rászorulók még egy hónapig igényelhetnek támogatást az új vételi eszközökhöz vagy a tévé-elõfizetéshez.

A digitális átállás kapcsán az NMHH kommunikációs igazgatója közölte, október végéig az egész országban véget ér az analóg földfelszíni tévéadás.

Országszerte 143 ezer rászoruló háztartás kapott támogatást a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) ahhoz, hogy a digitális átállás október végi lezárultával is ingyenesen hozzáférjen a földfelszínen sugárzott tévécsatornákhoz - ismertette Karl Károly, a hatóság hírközlésfelügyeleti fõosztályvezetõje csütörtökön Debrecenben.

Október 31-én zárul az Országos Digitális Átállás második üteme. Az ország északkeleti és délnyugati területén leáll az analóg földi televíziós mûsorsugárzás, és ettõl kezdve csak a korszerûbb digitális adás lesz fogható a földi mûsorszórásban – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója az MTI-t pénteken.

 

Ma 12 óra 30 perckor megszûnik az analóg földfelszíni tévéadások sugárzása az ország középsõ részén. Akik nem álltak át, azok még öt napig egy üzenetet fognak látni a képernyõjükön arról, hogy mi a teendõjük.
Nem lesz fogható az eddig megszokott módon a köztévé és két másik kereskedelmi csatorna, egy set-top-box nevû kiegészítõvel szinte minden esetben modernizálhatjuk az otthonunkat, de vajon érdemes befektetni a tízezres készülékbe?
Jön a drágább tévézés2013-04-02 10:47:36

 

Fizetnie kell azoknak, akiknek nincs kábeltévéjük vagy mûholdas tévéelõizetésük, vagy még szoba- vagy tetõantennával néznek tv-adásokat.

 

 

« 1. oldal »