2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Megjelent a hatodik, 490 település számára hirdetett dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésérõl szóló nyilvános koncessziós pályázati kiírás – tájékoztatta az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Nem igazak azok a híresztelések, miszerint a trafikok fele-kétharmada veszteséges lenne - jelentette ki Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. vezérigazgatója. Ellenkezõ esetben szerinte a trafikok többsége visszaadta volna a koncessziós jogot, a 6021 nemzeti dohánybolt tulajdonosai közül azonban mindössze 56 tett így, és 130 kérte annak szüneteltetését. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a most meghirdetett, ötödik trafikpályázatra kevesen jelentkeztek. Gyulay Zsolt szerint ugyanakkor a trafikrendszerrel elérték azt az eredetileg kitûzött célt, hogy kevesebb fiatal jusson dohánytermékhez: a korábbi 58 százalékos ráta 12-re csökkent.

Azt írja a Facebookon a Nemzetó Adó- és Vámhivatal, hogy mostantól külön odafigyelnek azokra a postai csomagokra, amikben valószínûleg valamilyen dohánytermék van. Azokat a csomagokat kell a törvény szerint elkobozni, amelyeket

Népszavazást tarthatnak a dohánytermékek kereskedelmi árrésének mértékérõl, miután az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén jóváhagyta a kezdeményezést. Az aláírásokkal támogatható javaslat értelmében az árrés törvényben rögzített mértéke 3,33 százalék lenne.

bago-illusztrácio
Debrecen – A 40-42 ezer üzletileg többé-kevésbé sikeres egység helyett néhány ezer, zömmel új alakul.

« 1. oldal »