2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Akár 5-10 ezer forinttal is drágulhat a jogosítvány, mivel januártól a KRESZ-vizsgán már mozgóképes kérdések is elõfordulhatnak és emiatt a tananyagot is változtatni kell, a programot pedig egyetlen cég forgalmazza az országban.

Dobozonként 76 forinttal nõne a cigaretta adóterhe a tervezett különadó bevezetésével. A dohányipari szereplõk szerint ez a fogyasztóknak több száz forintos emelést jelentene.

A mezõgazdasági termelõi árak 6,8 százalékkal mérséklõdtek egy év alatt.

Ismét drágulhat a cukor2014-10-06 10:26:35

Három hónapja tartó csökkenést követõen emelkedett a nyerscukor határidõs árfolyama, miután az aszály hatására a cukornád termelése jelentõsen visszaesett Brazília kulcsfontosságúnak számító középdéli régiójában. Az elõrejelzések szerint a kedvezõtlen feltételek egyhamar nem változnak, így a cukor tovább drágulhat – közölte a Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.

Emeli bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát csütörtökön a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI kedden.

Emeli bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.

Drágul a kakaó2014-03-22 09:02:48

Egy év alatt közel 40 százalékot emelkedett a kakaóbab világpiaci ára, és az átlagosnál szárazabb közép-afrikai idõjárás hatására, a kereslettõl elmaradó kínálat miatt további drágulásra lehet számítani - közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.

Drágul a gázolaj2013-11-27 19:31:23

Emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik – értesült szerdán piaci forrásokból az MTI.

A következõ napokban-hetekben szinte minden banknál változnak a számlavezetés, a kártyahasználat és más szolgáltatások díjai - derül ki a Világgazdaság összeállításából.

20-30 százalékkal emelheti a méz árát a tavaszi méhpusztulás - mondta az InfoRádiónak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. Hozzátette: nem elegendõ, hogy az unió két évre betiltotta a vetõmagok védelmét szolgáló, de a méhekre veszélyes csávázószereket.


Akár napi félmillió forintos forgalmat is elérhetnek a júliusban indult dohányboltok.

Bár még nincs itt a szezon, tekintélyes – három éve nem látott – mértékben drágult idén az alma, s könnyen lehet, hogy nincs vége. Ha valakinek mégis fáj rá a foga, érdemes alaposan körbenéznie.


Drágul a benzin2013-07-16 12:08:46

Bruttó 4 forinttal emeli szerdán a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Drágult a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítás (kgfb) az elsõ félévben, az év eleji árakhoz képest 5-30 százalékkal drágábban lehet új biztosítást kötni - közölték alkuszcégek.
Drágulnak az üzemanyagok2013-06-11 09:14:19

Két-két forinttal emeli a gázolaj és a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. Ezzel a benzin és a gázolaj átlagára is 412-413 forintra emelkedik.

A tavalyi alacsony árnak köszönhetõen a burgonya ára 74,9 százalékkal növekedett a KSH adatsora szerint. Ugyanakkor a marha és a tojás ára jelentõs csökkenést mutatott.

Épp csak kisütött a nap, a kormány máris készül a nyárra, méghozzá új adóval. Bár ez csak egy verzió.

 

A tervezett tíz százalékos minimum árrés dobozonként várhatóan 130 forintos áremelkedést eredményezne a dohánykereskedelemben, s ez rövid idõ alatt a legális piac összeomlásához és a feketepiac felélénküléséhez vezetne - jelezte a Dohányipari Befektetõk Magyarországi Szövetsége a Világgazdaságnak.

Februárban a mezõgazdasági termelõi árak 17 százalékkal emelkedtek az elõzõ év azonos idõszakához képest. Míg az állati termékek árának növekedése továbbra is kisebb mértékû volt, a növényi termékek áremelkedése meghaladta a 20 százalékot.

 

Ha a trafikok vonzerejét javítandó hatóságilag növelnék a kereskedõi árrést, drágulna a cigaretta is - írja a Napi Gazdaság.

 

Drágább lesz a buszozás2013-02-26 10:09:19

Emelik március közepétõl az utazási tarifákat egyes vidéki Volánbusz-járatokon - írja a Magyar Nemzet.

 

Ezen a héten február 15-én, pénteken a gázolaj ára már kissé emelkedett, ezért várhatóan február 18-én, hétfõn a megelõzõ 3 tõzsdenap alatti árváltozásokat figyelembe véve 2 forint körüli benzin áremelés bejelentése valószínûsíthetõ. Így, várhatóan a benzin kiskereskedelmi átlagára 436 forintra emelkedik, míg a gázolaj ára 438 Ft marad február 20-án, szerdán - prognosztizálja a GKI Energiakutató Kft.

 

Akár 10 forinttal is drágulhat jövõ héten a benzin, öttel pedig a gázolaj - írja a GKI vélekedése alapján a Népszbadság.

 

Csökken a rezsi, drágul a koszt
Debrecen - Mindenki azt várja, hogy mit mutat majd a januári áram-, gáz- és távfûtési számla.

« 1. oldal »  Következő »