2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Várhatóan a jövõ év közepére születhet meg a drónokról szóló jogszabály - mondta Farkas András, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának légügyi elnökhelyettese.

Speciális, önálló törvényi szabályozásra van szükség az adatrögzítésre vagy -továbbításra alkalmas drónok használatához Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint.

Robbanásszerû és megállíthatatlan a távvezérelt repülõ eszközök, más néven drónok fejlõdése - mondta a honvédelmi miniszter a Visegrádi Négyek pilóta nélküli légi jármûvekrõl rendezett budapesti tanácskozásán. Hende Csaba hangsúlyozta: olyan törvényi szabályozás kell, amely garantálja az emberek biztonságát, és a személyiségi jogok védelmét is.

Csillagháborús technikákat vásárolna az adóhatóság a csempészek minél hatékonyabb felderítése érdekében. A pénzt az EU adja, a konkrét tervek már megszülettek. A drónokat - vagyis a távirányítható repülõgépeket is bevetnének.

A világ legnagyobb csomagszállító cége is követné az Amazon példáját és robotrepülõgépek, illetve -helikopterek segítségével juttatná célba a küldeményeket. Bill Gates inkább gyógyszereket szállítana a nehezen megközelíthetõ helyekre.

Közösen fejlesztene pilóta nélküli repülõgépet Németország és Franciaország, és a programhoz szeretnének más uniós tagországokat is megnyerni - írta hétfõn a Handelsblatt.

« 1. oldal »