2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A Magyar Allergia Szövetség elnöke az allergia-szûrõvizsgálaton való részvételre hívta fel a figyelmet az M1 aktuális csatorna keddi mûsorában: fontos, hogy a beteg tudja, pontosan milyen gyógyszert mikortól érdemes szednie a zavaró tünetek eluralkodásának elkerülése érdekében.

Az értelem nyomást gyakorol a fizikai testre – véli Gunagriha.

16 ezernél is több mérgezést okoznak ezek a termékek az Európai Unió országaiban.

Az utóbbi öt évben folyamatos csökken Magyarországon a TBC-megbetegedések száma – írta az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) kedden, a tuberkulózis világnapján az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Megszûnt az influenzajárvány miatt korábban elrendelt látogatási tilalom hétfõn a debreceni Kenézy Gyula kórházban - közölte az egészségügyi intézmény az MTI-vel.

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézetben elrendelt teljes látogatási tilalom a mai nappal feloldásra került - közölte az intézmény.

A fogápolási világnaphoz kapcsolódóan szervezett programokat az egyetem Fogorvostudományi Kara óvodásoknak és fiatal felnõtteknek.

Reprezentatív szemészeti és cukorbetegség-szûrés indul április elején, mintegy 3600 ötvenévesnél idõsebb embert vizsgál meg ingyenesen a Semmelweis Egyetem szemészeti klinikájának kutatócsoportja.

Kenézy Konrád névre keresztelték el a Kenézy kórház ápolónõi azt az elsõ vizsgálatok alapján egészséges kisfiút, akit március 15-én hajnalban hagytak az intézmény szülészeti és nõgyógyászati osztályának elõterében található inkubátorban.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a várólisták csökkentésére egymilliárd forintot már kifizetett az egészségügyi intézményeknek, ennek révén már több mint háromszáz mûtétet el is végeztek. "A program tehát sikeresen elindult" - közölte az OEP pénteken az MTI-vel.

A nõk fájdalmas betegsége2015-03-14 18:58:36

A hölgyek 6-10 százalékát érintõ endometriózis áll leggyakrabban a meddõség hátterében. A betegség nemzetközi napját március 13-án tartják.

Rossz állapotban a magyarok2015-03-14 18:28:55

Lesújtóan eredményeket mutat az elmúlt öt év összesített egészségügy adatai.

Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért mûködik, mert az orvosok és szakdolgozók "a hátukon viszik" az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányuló reprezentatív felmérésébõl.

A Jobbik önkormányzati frakciójának vezetõje szerint kapkodás és kidolgozatlanság jellemzi az egészségügyi intézmények március elején elkezdett átszervezését.

Influenza ellen hatásos2015-03-06 07:52:21

A bodza vírusellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentõ és fájdalomcsillapító is.

Több mint kilencven életért adták vérüket a jelmezbe bújt Debreceni Hõsök szombaton a Bem Téri Vérellátó Központban.

Jótékony a szervezetre2015-03-05 08:43:20

Egy darab édesburgonya biztosítja a napi javasolt A-vitamin-bevitel kétszeresét és a napi C-vitamin-szükséglet egy harmadát.

A tél fontos gyógyszerei2015-03-05 08:28:34

Gyógynövényekkel is enyhíthetõ a torokfájás és köhögés.

„Versenyt” folytatnak a betegekért a házi gyermekorvosok.

A véradás az a segítségnyújtás, amikor önkéntesen, saját vérünkbõl csekély mennyiséget más személy számára felajánlunk úgy, hogy az alkalmas legyen a beteg gyógyítására – olvasható a Vöröskereszt honlapján, ahonnan azt is megtudhatjuk, hogy bárki véradó lehet, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 éves, és testsúlya meghaladja az 50 kg-ot.

A fogak elvesztésén túl súlyosabb problémákat is okozhat az rosszul végzett fogmosás.

Március 1-jével átalakul számos egészségügyi háttérintézmény, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkársága szerint ezáltal átláthatóbb lesz és egyszerûsödik az ágazat háttérintézményi rendszere.

A müzli az egyik legegyszerûbben elkészíthetõ reggeli. Nem kell hozzá más, mint némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt, lehetõség szerint friss gyümölcs.

Elismerték a véradókat2015-02-21 10:15:20

Bensõséges hangulatú ünnepségen köszöntötték Komádi rendszeres véradóit a napokban. Az ünnepségre, díjátadásra a Barsi Dénes Általános Iskola ebédlõjében került sor.

Ha a kedvenc kekszünk eltûnik a boltból, valószínûleg túl egészségtelen volt...

« Előző « 2. oldal »  Következő »