2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Hazánkban mintegy 150-180 ezerre becsülhetõ az Alzheimer-kórban szenvedõk száma.

Õsszel és télen szinte kivédhetetlen, hogy az ember elkerülje a megfázást. Ha nincs idõd otthon pihenni, íme hat tipp, amivel gyorsíthatod a gyógyulást.

A Nyugattól Keletre Egyesület szervezésében október 4. és 11. között négy ország 6-6 fiatalja képviselteti magát egy nemzetközi ifjúsági programon az Erasmus+ keretén belül, azért hogy megosszák egymással tapasztalataikat és felhívják kortársaik figyelmét arra, hogy az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás miként járul hozzá egészségi állapotuk javításához.

Az országban több mint 160 helyen folynak egészségügyi beruházások, értékük meghaladja a 330 milliárd forintot. Ezzel a magyar egészségügyi infrastruktúra, az eszközpark olyan fejlõdésen megy keresztül a következõ néhány évben, amilyenre korábban nem volt lehetõség - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkára kedden, amikor átadta a békéscsabai Réthy Pál Kórház új sebészeti tömbjét.

A háziorvosváltás a páciens számára egyszerû folyamat, nem kell személyesen találkoznia a régi orvosával.

Az érzékenyek asztmás tünetei akár rohamszerûen jelentkezhetnek.

A napokban tetõzik a parlagfû pollenkoncentrációja az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat mérései szerint – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Júliusban már csaknem tízezren kapták meg a legsúlyosabb betegeket otthonukban ápoló hozzátartozóknak járó juttatást, ez a májusi adatokhoz képest közel négyszeres növekedés - írja a Magyar Nemzet

A Debreceni Egyetem vezetése folyamatosan egyeztet az illetékes szakhatóságokkal és szakigazgatási szervekkel az afrikai Ebola-járvány kapcsán.

A magyar lakosság egy része a HPV elleni vakcinákról kevés vagy nem megfelelõ információval rendelkezik, ezért elindult egy informatív weboldal, amely a vírusról és a megelõzésrõl is tájékoztatást nyújt.

A parlagfû heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

2014 májusában egy 24 hetes magzattal várandós asszony került a Semmelweis Egyetemre helyszíni újraélesztést követõen. A keringésleállás oka szívinfarktus volt, melynek akut ellátása azonnal megtörtént.

Egyedülálló módon végzik a koraszülöttek szemészeti szûrését a Semmelweis Egyetem (SE) Szemészeti Klinikája és a Peter Cerny Alapítvány közös, Csecsemõ-Szem-Mentõ Programjának keretében.

Közel 12 milliárd forintos gyorssegélyt kaptak a hazai kórházak július utolsó napjaiban; az egészségbiztosítási alap idõarányos tartalékaiból kifizetett többlettámogatást lejárt tartozásaik kiegyenlítésére, kisebb részben pedig a mûködési feltételeik javítására fordíthatják.

Esetleges komplikációiként felléphet anafilaxiás sokk.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) jelentése szerint az ismétlõdõ záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfû pollenkoncentráció emelkedését, a hétvégén ugyanakkor már többfelé elérheti a magas szintet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-vel.

Legalább tíz év, míg egy új vegyület gyógyszerré válik és a patikák polcaira kerül.

A község önkormányzata 2012-ben nyújtott be pályázatot az egészségügyi alapellátás fejlesztésére, a Rákóczi utcai orvosi rendelõ felújítására. Korábban ott háziorvosi rendelõ, valamint szolgálati lakás volt.

Késõbb jöhet a robbanás2014-08-10 15:24:04

Egyelõre kevesen használják a netes parlagfû bejelentõ rendszert.

Helikopterrõl is ellenõrzik, illetve felderítik a parlagfüves területeket, így pontos kép kapható azokról a tulajdonosokról és használókról, akik nem tartják rendben földjeiket – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Elhagyta a debreceni Kenézy kórházat szerdán az a fiatal nõ, aki valószínûleg kukoricaföldön, patkányürüléktõl fertõzõdhetett meg – közölte a kórház szóvivõje az MTI érdeklõdésére szerda este.

A kormány döntése alapján elrendelt a költségvetési zárolás nem érinti az egészségügyet, az egészségügyi szolgáltatók a zárolás alól kikerültek - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériuma egészségügyért felelõs államtitkára.

A HPV elleni védõoltást a 12. életévüket betöltõ lányoknak térítésmentesen biztosítják.

Az ételallergiás gyermeket is kötelezõ ellátni a közintézményekben.

Az egészségügyért felelõs államtitkár a Népszabadságban a rezidensszövetség javaslatára reagált, amely a hálapénz felszámolására bevezetné a fizetõs orvosválasztást. Azt mondta, egyelõre nem dõlt el, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen rendszernek.

« Előző « 5. oldal »  Következő »