2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Egészségügyi Technológiai és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) néven új érdekképviselet kezdte meg mûködését. Bemutatkozó sajtótájékoztatójukat szerdán tartották Budapesten.

Több mint hétszáz gyógyszer ára csökken április elsejétõl átlagosan 14,2 százalékkal.

Budapest, 2012. december 27., csütörtök (MTI) – Semmilyen formában nincs lehetõség béren felüli és béren kívüli juttatások kifizetésére az egészségügyben – közölte az egészségügyi államtitkárság az MTI megkeresésére.

 

A berettyóújfalui Városháza dísztermében tartották annak a projektnek a záró rendezvényét, melyet a Gróf Tisza István Kórház és az Élesdi Városi Kórház közösen nyert meg az összefogás és a határon átívelõ együttmûködés az egészségügyi szolgáltatások minõségének javítása érdekében.

Budapest, 2012. szeptember 14., péntek (MTI) – Megjelent az egészségügyi alapellátás alapfinanszírozásának megemelésérõl szóló kormányrendelet, amelynek értelmében már novembertõl több pénzt kaphatnak a felnõtt- és gyermekháziorvosok mellett a vegyes praxisok, a védõnõi szolgálatok és a területi ellátási kötelezettséggel dolgozó fogorvosok.


Budapest teljes területén és 18 megyében július elsejei hatállyal kötelezõ tüdõszûrést rendelt el az illetékes tiszti fõorvos.

Budapest, 2012. június 24., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva, július elsején az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepén több változás lép életbe az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, az országos várólistákat a betegek az interneten is követhetik. Azt egyelõre nem tudni, hogy a Veszprém megyei kórházon kívül mely intézményekben lesz hivatalosan is írásba foglalva a hálapénz elfogadásának lehetõsége.

Jelentõs változásokat hoz az idei év az egészségügy finanszírozásában, az összegbiztosítás helyett a szolgáltatásfinanszírozás kerül elõtérbe, ami a biztosítók számára üzleti lehetõséget, a betegek számára pedig a várólisták rövidülését fogja jelenteni, miközben növeli az egészségügy számára rendelkezésre álló forrásokat.

Nem lesz hiány vakcinából2010-12-08 17:12:08

Sok a beteg a háziorvosi rendelõkben, de még nem az influenza fertõz. A szakemberek szerint egyelõre más vírusok okoznak megbetegedéseket, de ha marad az enyhe, csapadékos idõ, heteken belül kitörhet az influenzajárvány. A gyógyszerészek azt ígérik, folyamatos lesz az ellátás az oltóanyagból.

Megfizethetetlen gyógyulás2010-08-23 11:10:11

Nagyméretû kórházfejlesztés, és tömbösítés várható Berettyóújfaluban 2011-ben.

Boncmesterek, patológusok, asszisztensek és a téma iránt érdeklõdõ egészségügyi dolgozók szakmai találkozója lesz immár tizedik alkalommal Berettyóújfaluban május 14-én és 15-én (pénteken és szombaton).

Influenzajárvány ugyan nincs, de tele vannak a rendelõk, mert egyre több a meghûléses, náthás beteg. Ahogy alábbhagyott a H1N1, beindultak az õsszel szokásos vírusok.
Az egészségügyi finanszírozás visszalép a finanszírozás tervezett újbóli bevezetésével, az ágazat szereplõi szerint a váltás az ellátás azonnali összeomlásához vezetne, ezért mûködésük és kifizetéseik korlátozása mellett éhségsztrájkkal is fenyegetõznek.
« Előző « 8. oldal »