2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Sokan szégyellik magukat, megroppan az önbecsülésük, ha a PCOS rövidítéssel jelölt nõi hormonális zavar tünetei jelentkeznek rajtuk.

Járjon többet mezítláb!2014-04-25 09:31:17

Javulhatnak a krónikus betegségek, de akár a hátfájás is megszûnhet, ha sokat mozgunk mezítláb a természetben. Egyre több a mezítlábas élménypark Európában, és már Magyarországon is van.

Minden negyedik ember életét megnehezíti a reflux Magyarországon, amiért leginkább a helytelen életmód és a stressz okolható. A kezeletlen reflux asztmát, krónikus hörghurutot vagy torokgyulladást is okozhat, sõt akár nyelõcsõ-, gége-, vagy gyomorrák kialakulásához is vezethet – hívja fel a figyelmet Dr. Takáts Alajos Tamás, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Sebészeti Klinika belgyógyász-gasztroenterológus fõorvosa.

Egyre több kutatási eredmény születik a cink élettani szerepérõl, illetve a hiányával járó kórképekrõl. Kinek, mikor ajánlott a plusz cink bevitele, illetve hogyan tudjuk természetesen fedezni a szükségletünket?

Ryan Shay erõnlétének csúcsán volt, amikor 2007 novemberében rajthoz állt a New York-i maratonon, abban a reményben, hogy az olimpiára is kvalifikálhatja magát.

Régóta ismert, hogy a magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztása jótékonyan hat a szív egészségére, eddig azonban csak találgatták, hogy milyen hatásmechanizmus állhat ennek hátterében.

Érdemes odafigyelni, ha kattog az állkapcsa, vagy nem tudja miért fáj a feje, esetleg a fogát csikorgatja éjszaka – tanácsolja dr. Hermann Péter, a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának igazgatója, a Fogorvostudományi Kar dékánja.

A legújabb kutatási eredmények is bizonyítják, hogy a fogantatástól számított elsõ 1000 nap egészségvesztesége nem, vagy csak alig nyerhetõ vissza késõbb. Mit lehet nagyon korán nagyon elrontani?

A nyírfa nedve évszázadok óta értékes itala az emberiségnek. Már a XIII. században megemlítik, hogy egyes ázsiai népek a nyírvízzel oltják szomjukat.

A barlangok egészségre gyakorolt jótékony hatását már az õsember is felismerte, a középkorban pedig bizonyos barlangok zarándokhellyé váltak. A tiszta barlangi levegõ jó hatással van a légúti megbetegedésben szenvedõknek.

A Smithsonian Intézet magazinjának összeállítása szerint a multivitaminok nem csökkentik a rák és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A nagy dózisú C-vitamin nem véd a megfázástól.

Általános szabály, hogy ha megjelent a penész, célszerûbb az egészet a szemétbe vagy a komposztra dobni. Léteznek azonban olyan esetek, amikor a penészes rész eltávolításával a megmaradó étel nagy biztonsággal megmenthetõ.

Egyre többet tudunk a természetrõl, a társadalomról és magáról az emberi gondolkodásról, világunk mégis tele van tudománytalan elképzelésekkel.

A tartós hideg jelentõsen megterheli szervezetünket. A negatív hatásait megelõzhetjük megfelelõ öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával. A vacogás, a fájdalom vagy zsibbadás már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei.

A Kínában szerzett orvosi diploma és a büntetlen elõéletrõl szóló igazolás birtokában is praktizálhatnak Magyarországon orvosok – ezzel bõvült az egészségügyi törvény, amelynek az is szándéka, hogy könnyebb legyen ellenõrizni a kínai tradicionális gyógyítást végzõket.

Ráolvasás, ima, fohász, hang, zene, csontkovácsolás, masszázs, hõ, meleg, méz, szõlõ, fokhagyma: mind-mind a magyarság õsi gyógymódjai közé tartoznak.

A kínai konyha európai és amerikai területen való elterjedésével együtt egy új "betegség" is megjelent, mégpedig a kínai étterem szindróma.

A magas vérnyomás veszélyesebb lehet a nõkre, mint a férfiakra – derül ki egy a universityherald.com által ismertetett kutatásból.

Pálma- vagy kókuszolajat fogyasztani sokkal jobb, mint transzzsírt, de messze károsabb, mint napraforgó- vagy olívaolajat - mondta a Nemzeti Szívalapítvány elnöke.

Szakemberek kijelentették, hogy az étrend-kiegészítõk nem szükséges, hatásuk káros is lehet. Ezt a megfogalmazást három nagy kutatásra alapozva tették és szimpla pénzkidobásnak nevezték ezen szereket.

Míg néhány évvel ezelõtt a nanotechnológia tudományos fantasztikumnak számított, addig mára a jelentõs tudományos felfedezéseknek és folyamatos innovációnak köszönhetõen, a mindennapi élet része lett. Ennek a fejlõdésnek köszönhetõ, hogy a nanotechnológiával történõ fürdés bárki számára elérhetõvé vált!

Télen sokszor válunk kedvetlenné, amire az édesség jó gyógyír. Persze csak rövidtávon, a rendszeres nassolás következményei hetek múlva jelentkeznek!

boltok polcai roskadoznak a különféle élelmiszerektõl, amelyekrõl természetesen azt sem tudjuk, mibõl vannak. Ízletesek, drágák, olcsók, feltûnõek és hétköznapiak egyaránt vannak köztük, az egyetlen közös bennük a titokzatos összetétel.

Gyógyuljon méhméreggel!2013-12-01 08:40:08

A méhészeti termékek jótékony hatását több ezer éve ismeri az emberiség, idehaza azonban kevésbé népszerûek, mint a környezõ országokban.

Érzed magadon a megfázás elsõ jeleit? Próbáld ki ezt a finom és egyben nagy gyógyhatással bíró elixírt, amely elûzi a baktériumokat a szervezetedbõl!

« Előző « 4. oldal »  Következő »