2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Komádi – Nem szegregálnak, hanem lehetõvé teszik az intézményválasztás jogát.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tájékoztatása szerint Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke támogatja kérésüket, hogy ne csak a civil szervezeteknek, hanem az egyházaknak felajánlott egy százalék esetében is dönthessen úgy az adózó: adatait megismerheti a kedvezményezett.

Húsvéti mise és az Igazi világosság c. oratóriumot adja elõ a Szent Anna egyházközséghez tartozó Dalárda együttes 2015.04.12-én, vasárnap a 11.30 órai szentmisén a Szent Anna–székesegyházban.

Húsvéti pászkaszentelést tartottak a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban vasárnap délelõtt.

A Nagytemplomi Gyülekezet több intézményében végeztek energetikai korszerûsítést.

Több ezren rótták le kegyeletüket a Máriapócsi Szûzanya kegyképe elõtt.

Városi keresztútra és ökumenikus virágvasárnapi ünnepségre hív a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye.

Ferenc pápa március 20-án megalapította a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyházat a bizánci rítusú katolikusok számára – közölte pénteken a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága.

Sajátjogú egyházat alapított Ferenc pápa a magyarországi görögkatolikusoknak - tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pénteken az MTI-t.

A hétvégén újra kinyitja kapuit az Egyháztáji Vásár Debrecenben!

A zsidó hagyományokról2015-03-02 08:21:33

Második éve mûködik a Debreceni Zsidó Hitközség székházában a Zsidó Szabadegyetem.

Közel hetven egyházi intézmény megújulását támogatja a kormány határon innen és túl, összesen 1,3 milliárd forinttal - jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára szerdán Budapesten.

A hagyományokhoz híven ebben az évben is a Hajdúdorogi Görögkatolikus Egyházközség december 24-én délután 15 órától megrendezte a Szállást keres a Szent család elnevezésû körmenetet.

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetõi Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

A debreceni katolikus hitélet újjászervezésének 300. évfordulója alkalmából emlékévvé nyilvánította 2015-öt Bosák Nándor debreceni-nyíregyházi püspök, emellett a máriapócsi kegykép könnyezésének 300. évfordulójáról is megemlékeznek jövõre.

Két egyház egy koncertje2014-11-19 11:05:14

Elsõ alkalommal szervez a görögkatolikus és református egyház közös adventi koncertet a településen.

Több százan nagy ünnepre gyûltek össze a körösszegapáti református templomba. Dr. Bölcskei Gusztáv püspök és Nagy Zsolt esperes ünnepi istentisztelet keretében iktatta be tisztségébe nagytiszteletû Csizmadia Tibor lelkipásztort.

Szép számmal jöttek el görögkatolikus és református hívek, valamint érkeztek a Tomesti testvértelepülésrõl is.

Nyolcezer önkéntes fiatal végez társadalmi munkát szerte az országban péntek reggeltõl vasárnap estig. A katolikus, a református és az evangélikus egyház közös kezdeményezéséhez több fõvárosi cég is csatlakozott, a kormányzat pedig anyagilag támogatta a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésû programot.

Ezüstmisén ünnepelte a falu Tóth Elek görögkatolikus áldozópap felszentelésének negyedszázados évfordulóját.

Hétvégén ismét Egyháztáji vásárral várja Debrecenben a Magyar Református Szeretetszolgálat a jó minõségû, magyar áru iránt érdeklõdõket.

Közel tíz éve szolgál Lovász Krisztián református lelkipásztor Hajdúsámsonban.

Több évtizedes, igen leromlott állapotából 5 év közös összefogása és sokak erõfeszítése révén kívül-belül megújult a közel 300 éves pocsaji görögkatolikus templom.

Hét megyénkbeli görög katolikus lakásotthon válik takarékosabban fenntarthatóvá.

Pünkösd, melyet a húsvét utáni hetedik vasárnap és hétfõn ünnepelnek, a harmadik legnagyobb ünnep. Így tartják ezt az ortodoxok is.

« 1. oldal »  Következő »