2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A szakma bízik abban, hogy továbbra is kitart a magánvásárlók visszatérése.

A hétvégén enyhül a meleg: pénteken még akár 24, vasárnap már csak 13-14 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet, hajnalban akár mínuszok is lehetnek. Emellett borús, esõs lesz az idõ, többfelé erõs, viharos lesz a szél is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésbõl.

A jövõ héten elején érkezõ hidegfront ellenére a hét közepéig marad a 20 Celsius-fok körüli meleg, a hétvégén viszont helyenként már 10 fokig sem melegszik a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú elõrejelzés szerint a héten sokfelé várható esõ, zápor, s többször megerõsödik, olykor viharossá fokozódik a szél is.

A hétvégén is folytatódik a napsütéses, meleg, tavaszias idõ. Akár 17 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Karácsony második napján számít lehûlésre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten folytatódik az enyhe idõ, több helyen továbbra is lehetnek 10 Celsius-fok körüli maximumok. Olykor elõfordulhat kisebb esõ, zápor, megerõsödhet a szél, havazás nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A héten többször is megélénkül, helyenként meg is erõsödik a szél. Olykor kisebb záporok lehetnek, de emellett sok napsütésre lehet számítani, és több helyen akár 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A hétvégén is folytatódik a ködös, párás idõ. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alá hûl a levegõ, s néhol nappal is csak 5 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn még marad a napos, meleg idõ, akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet. Azután azonban többször is megerõsödhet a szél, lehet zápor, helyenként zivatar is, kissé mérséklõdik a felmelegedés, de néhol még a hétvégén is 20 fok körüli meleg lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Alig egy hét alatt több mint másfélszer annyi esõ esett, mint a havi átlag – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Tíz megyére és a fõvárosra keddre is figyelmeztetést adott ki a várható felhõszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten sok esõ várható, többször megerõsödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hõmérséklet helyenként 20 Celsius-fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegõ – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében.

A hétvégén is többfelé megerõsödhet, helyenként viharossá fokozódhat a szél. Csapadékra vasárnap lehet számítani, a hétvége nagy részén jellemzõen napos, meleg idõ várható, 24 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet.

Tipikus, novemberi idõ2013-11-18 13:45:36

A hétfõn virradóra kialakult köd helyenként tartósabban is megmaradhat, az Alföldön és északon gyenge szitálás is kialakulhat. Még marad a nyugodt, késõ õszi idõ, de napközben már egyre többfelé élénkülhet meg a déli, délkeleti szél. Sok lesz felettünk a felhõ, a maximumok 5 és 12°C között várhatóak.

Kellemes idõ2013-10-24 20:41:58

Pénteken ismét több lesz a napsütés, északon és a Dunántúlon találkozhatunk kissé felhõsebb tájakkal, de csapadék sehol sem várható. Északnyugaton, nyugaton megélénkül a délies szél. Hajnalban 8-14°C, délután 18-23°C között alakul a hõmérséklet. Reggelre az ország nagy részén párássá válhat a levegõ, többfelé köd képzõdhet.

Kellemes õszi idõ2013-10-20 09:58:24

Vasárnap is többnyire a napsütésé lesz a fõszerep, de a Dunától keletre idõnként erõsebben megnövekszik a felhõzet, csapadék azonban nem várható. Délnyugaton szeles idõre számíthatunk, délután 15-21°C várható, délen, délnyugaton számíthatunk a melegebb idõre.

Futó zápor elõfordulhat2013-10-17 20:00:01

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására többfelé megélénkül, megerõsödik az északnyugati szél, a Dunántúlon és délen gyenge esõ is kialakulhat, majd délután északkeleten számíthatunk egy-egy záporra. Hajnalban 3-10°C, délután 13-19°C körüli értékek várhatóak, a leghidegebb délnyugaton lehet a hajnali órákban.

Ismétlõdõ esõ, záporok2013-10-15 21:09:19

Szerdán egy hidegfront miatt sokfelé számíthatunk csapadékra esõ, zápor formájában, de helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. Többfelé jelentõs mennyiségû csapadék hullhat. Hûvös, szeles idõben lesz részünk, a Dunántúlon és északon viharossá fokozódhat a légmozgás. Napközben is csak 11-16°C közé melegszik az idõ.

Zápor, zivatar várható2013-10-13 08:43:46

Vasárnap kezdetben a Dunától keletre, majd egyre-inkább a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elõ esõ, zápor, északkeleten egy-egy zivatar. Északnyugaton megélénkülhet idõnként a délies szél. Hajnalban 8-15°C, délután 17-23°C várható. Északnyugaton várható a hûvösebb idõ. Reggelre a Dunántúlon többfelé pára, köd képzõdhet.

Esõ, zápor várható2013-10-10 14:32:28

Csütörtökön kezdetben a Dunától keletre, majd késõ délutántól a nyugati országrészben fordulhat elõ esõ, zápor. Napközben délnyugat felõl felszakadozik a felhõzet, így hosszabb-rövidebb idõre több helyen kisüt a Nap. A Dunántúlon többfelé megélénkül a délkeleti szél. Délután 14-21°C várható, északkeleten lesz a leghûvösebb.

Idõjárás Illusztráció
Budapest, 2013. szeptember 1., vasárnap (MTI) – Kisebb lehûléssel, záporokkal, zivatarokkal indul az õsz elsõ hete, de a hét közepétõl ismét több napsütésre lehet számítani, akár 28 Celsius-fokos meleg is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.


Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) – A várható heves zivatarok és felhõszakadások miatt több megyére sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdán hajnalban.


Budapest, 2011. október 3., hétfõ (MTI) – Csütörtökig még kitart a napos idõ, a hétvégén viszont már hûvös, szeles idõ várható, a legtöbb helyen maximum 15 fok lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfõn az MTI-vel.

Kedden általában erõsen felhõs, vagy borult lesz az ég és többfelé várható újabb - délelõtt keleten, délután nyugaton kiadós mennyiségû - esõ, zápor, esetleg zivatar. A nap elsõ felében a délnyugati tájakon, délután észekkeleten elõbukkanhat a nap. Reggel 8 fok körül, délután mindössze 12 és 17 fok között alakul a hõmérséklet. Többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél (sõt a Balaton térségében és a Móri-árokban 90-110km/h-s lökések is lehetnek). Kettõs fronthatás várható. Igen kellemetlen, igazi nyárbúcsúztató idõjárásra számíthatunk, az évnyitók szomorkás, esõs idõben zajlanak majd...

Újra strandidõ!2010-08-10 09:03:23

Kedden már sok-sok napsütésre számíthatunk, a megnövekvõ gomolyfelhõzetbõl elvétve (fõleg nyugaton és északon) fordulhat elõ zápor, esetleg zivatar. Igazi nyári napunk lesz, 26 és 31 fok közötti maximumokkal. Gyenge lesz a légmozgás. Fronthatás nem lesz.

« 1. oldal »  Következő »