2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Félrevezetõnek és valótlannak minõsítette a több száz munkatársa elbocsátásáról szóló híreket a Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön az MTI érdeklõdésére.

A Tesco a korábbi csoportos létszámleépítési bejelentését kiegészítve újabb 206 munkavállaló elbocsátását jelentette be, amirõl szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követõen kezdõdik a kibõvített elbocsátás részleteirõl a technikai egyeztetés - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke az MTI-nek csütörtökön.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint százmilliárd forintos forráskivonást hajtanak végre a középfokú oktatás területén, ami miatt pedagógusokat bocsáthatnak el.

Az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett vannak nyomós érvek, de azt is figyelembe kell venni, hogy ez mintegy 15-20 ezer dolgozó elbocsátásával járhat – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) fõtitkára az MTI megkeresésére hétfõn.

A Magyar Telekom mintegy 1700 munkavállalójától válik meg a következõ két év során – jelentette be a társaság csütörtökön.

Várhatóan több hajdú-bihari település önkormányzati hivatalában, intézményében is elbocsátásokra kell számítani. A nyugdíjba vonulók (köztük valószínûleg a 40 évnyi munkaviszonyt elérõ nõk helyére) pedig nem vesznek fel új embert – értesültünk a napokban a vezetõktõl.

« 1. oldal »