2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A legtöbben csak akkor kapnak észbe, hogy jó lett volna valahogyan megelõzni a megfázást, amikor már folyik az orruk, kapar a torkuk, tüsszögnek vagy borzonganak a láztól. Ám ha valaki mégis inkább felkészülne a szezonra, akkor jó, ha tudja: igenis létezik néhány trükk, amellyel legalább csökkenthetõ a megfázás esélye.

A normál vagy a teljes kiõrlésû gabonafélék az egészségesebbek? A választ valószínûleg mindenki tudja, de azért nem árt tisztázni, miért is jobb választás a teljes kiõrlésû gabonából készült élelmiszer. Soroljuk is az indokokat!


Hangos, slampos és szendvicsen él – ilyen a magyar turista?

Sokszor a legjobb megoldások egyben a legegyszerûbbek is. És ez igaz a gyaloglásra is, ami a testmozgást illeti. Csak el kell indulni, nem szükséges semmiféle speciális felszerelés, kondi, csak elhatározás kell. Rengeteg tanulmány íródott a gyaloglás fantasztikus jótékony hatásairól, így ha tehetjük, sétáljunk nagyokat.

Tragikus koleszterinszint2015-05-13 05:23:45

Már a fiatal korcsoportot is érinti a magas értékek problémája.

Sokkal többet vagyunk hajlandóak költeni azokra az ételekre, amikrõl azt gondoljuk, egészségesek. Bio, teljes kiõrlésû, csökkentett cukor-, zsír- és szénhidráttartalom. Sok élelmiszert azonban teljesen feleslegesen veszünk meg horror összegekért.

Ajánlott cukorfogyasztás2015-04-07 10:53:14

A magyar gyermekek cukorfogyasztása világszinten az alacsonyabb tartományba sorolható.

Rossz állapotban a magyarok2015-03-14 18:28:55

Lesújtóan eredményeket mutat az elmúlt öt év összesített egészségügy adatai.

Ez minden étkezés alapja2015-03-03 17:29:52

Komoly veszélyt rejt a nassolás és a vitaminszegény étrend ingoványos ösvénye.

Széleskörû vizsgálatok igazolják, hogy egy adag olajos mag, heti több mint egy alkalommal fogyasztva, úgy tûnt védelmet nyújt a szívroham és a stroke ellen.

Nyakunkon az influenzaszezon. Megoldást jelentenek-e a betegségek ellen a vitaminok? Mennyit szedjünk ezekbõl? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

A fahamut az emberiség évezredeken át nagy becsben tartotta. Igen sokoldalú felhasználhatósága a háztartásokban nélkülözhetetlen volt.

A folyadék szerepet játszik a testhõmérséklet szabályozásában és az egyik fõ alkotóeleme a sejteknek.

A bõséges halfogyasztás hozzájárulhat egészségünk megõrzéséhez.

Az ünnepek elõtt jól kihasználhatjuk a lakásban töltött idõt pot-pourri (ejtsd: po puri) készítésre. A francia eredetû szó „korhadó fazekat” jelent.

Különösen a vesebetegeknek kell odafigyelniük a mérsékelt sófogyasztásra. Nekik segítünk cikkünkkel. Azt azonban fontos leszögezni, hogy a só hiánya is végzetes lehet. Találjuk meg az arany középutat!

Az õszrõl a színpompás, érett gyümölcsök jutnak az ember eszébe, melyeket kiválóan használhatunk a házi szépségápolásban. Ismerjük meg a praktikákat!

Ha Ön dohányzik, reggelente nehezen ébred, a zöldségek helyett inkább az alkohol a barátja, és még nevetni sem szokott magán, akkor nagyobb a szívinfarktus-kockázata.

Ma már igen nehéz elképzelni az életet áram nélkül, pedig ahhoz, hogy egész évben minõségi és tartós élelmiszerekhez jussunk nem kell villamos energia.

Az elsõ és egyben legegyszerûbb szabály: együnk Magyarországon honos dolgokat, s a legjobb, ha elõkeressük nagyanyáink szakácskönyveit és receptjeit.

Táplálkozás–környezet–egészségügy–prevenció címmel tartott Miskolcon konferenciát az Egészséges Táplálkozásért Egyesület országjáró körútja egyik állomásán. Érdekes témákat boncolgattak: például hogy mitõl bio a bio vagy milyen beltartalmi értékei vannak az ökotermékeknek? A Kossuth Rádió Napközben címû keddi adása ezt a témát járta körül.

A hõségben a fõ veszély a túlhevülés, íme, néhány tipp, amivel elviselhetõbbé tehetjük a forró napokat. A kellemes meleg idõnek egyébként vannak pozitív élettani hatásai is.

Miért nem csillog, miért nem selymes és hullámos, miért egyenes? Fésülgetjük, „sütjük”, szárítjuk, lakkozzuk, zselézzük, olykor minden eredmény nélkül.

Egyre nagyobb az igény a természetes, bio termékekre, olyan kozmetikumokra és élelmiszerekre, amik a lehetõ legkevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazzák.

A fürdés az õsidõkben gyógytényezõ volt. A törvények kötelezõvé is tették a fürdést. Már akkor tudták: jobb a betegséget megelõzni, mint kezelni azt. Számtalan gyógynövény a bõrön keresztül is hatékonyan fejti ki áldásos hatását.

« 1. oldal »  ... 8 Következő »