2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Kiemelten ellenõrzi a déligyümölcsök minõségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), elsõsorban a citrusféléket (mandarin, narancs, grépfrút), az avokádót és az egzotikus gyümölcsöket (mangó, ananász) vizsgálja – közölte a hatóság hétfõn az MTI-vel.

Az Állami Számvevõszék megkezdte az áprilisi országgyûlési választáson pártlistát állított, de parlamenti képviselethez nem jutott pártok ellenõrzését – közölte az Állami Számvevõszék hírportálján hétfõn.

Hétfõn kezdhetik meg az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelöltek és jelölõszervezetek az ajánlások gyûjtését, az összegyûjtött ajánlásokat három – helyi, területi, és országos – szinten ellenõrzik a választás típusától függõen.

A rendõrség júniustól az aktuális baleseti helyzetképnek megfelelõen hetente négy alkalommal ellenõriz szervezetten.

Szabadtéri rendezvényeken, szórakozóhelyeken tartott ellenõrzést a katasztrófavédelem; 232 szórakozóhely közül 69-nél tártak fel valamilyen biztonsági kockázatot, egyet közülük be is zárattak – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság helyettes szóvivõje pénteken az MTI-t.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) átadta az Országgyûlésnek második félévi ellenõrzési tervét, amelynek részeként elõször vizsgálja az összes egyetemet és fõiskolát – tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

Jogellenesen végzett munkahelyi ellenõrzés miatt 100 ezer forinttól 10 millió forintig terjedõ bírságot szabhat ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), a jogsértés súlyától függõen – hívja fel a figyelmet a Deloitte Legal.

Szabályszegõkre vadásztak2014-06-26 08:40:48

Fokozottan ellenõrizték a közlekedõket kedden a rendõrök a megyeszékhely útjain.

Fokozott rendõri jelenlétre kell számítaniuk Debrecenben a közlekedés résztvevõinek.

Fokozott, elsõsorban az ittas vagy bódult állapotban jármûvezetõk kiszûrését célzó ellenõrzést tartanak a rendõrök az ország közútjain a pünkösdi hosszú hétvégén – közölte a rendõrség csütörtökön honlapján.

Megkezdte a fõvárosi kerületi nemzetiségi önkormányzatok ellenõrzésérõl szóló jelentések nyilvánosságra hozatalát az Állami Számvevõszék (ÁSZ), amely visszatérõ hiányosságokat, szabálytalanságokat tárt fel az ellenõrzések során.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelõségei megkezdték a héten a nyári idegenforgalmi ellenõrzéseket, kiemelten a rendezvényekre kitelepült vendéglátósokat és a taxisokat vizsgálják – mondta Kathi Attila, a hatóság stratégiai kabinetjének vezetõje szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Országszerte ellenõrzéseket tart a vasúti átjáróknál a MÁV és a rendõrség kedden, a vasúti átjárós balesetek megelõzéséért szervezett országos kampánynapon – közölte a MÁV Zrt. hétfõn az MTI-vel.

Több rendõr az utakon2014-05-31 11:49:03

Hat százalékkal több baleset történt a megyében, mint tavaly ilyenkor.

Összevont fokozott ellenõrzést tartanak a rendõrök Debrecenben, a közlekedésbiztonság javítása érdekében.

Elkezdõdött a betakarítás, érik a köszméte is, a “külterületeken a helyzet fokozódik” – mondhatnánk.

Húsz esetben szabtak ki helyszíni bírságot a rendõrök a közlekedõkre.

Ünnep elõtt kiemelten ellenõrzik a szezonális termékeket.

Idén három mérgezésrõl értesül a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Nem érdemes kölcsönadni az autónkat füllentõs ismerõsnek, mert bizonyos esetekben automatikusan ránk, – az autó üzembentartójára – hárul a szabálytalankodásért járó büntetés.

Az országos ellenõrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdõdött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyõrök július elejétõl augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedõk adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható.

Minden korábbinál több áfa-ellenõrzést hajtottak végre az adóhatóságok nemzetközi szinten az elmúlt három évben, a kiszabott bírságok száma és nagysága is emelkedett a vállalatok beszámolója szerint – derül ki az Ernst & Young legfrissebb tanulmányából. A nemzetközi trendekbe Magyarország is illeszkedik.

Nyilvánosságra hozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság (ONYF) jövõ évi ellenõrzési tervét. A fõ feladat a nyugdíjak megállapításhoz szükséges adatok begyûjtése a renitens vállalkozásoktól, de a reklamáló biztosítottakra is odafigyelnek - tudta meg a Napi Gazdaság.

Az elmúlt néhány hétvége kedvezõtlen baleseti statisztikát hozott, egymás után a harmadik „fekete hétvégérõl” történt tájékoztatás az országos médiában. Ezeken a hétvégéken többen vesztették életüket az utakon, mint a megelõzõ év azonos idõszakaiban.

Elsõsorban a csíksomlyói búcsúra tartók és a Nyugat-Európából a pünkösdi hosszú hétvégére hazautazó román vendégmunkások nagy száma miatt fokozott ellenõrzést tartanak a két ország rendõri szervei csütörtöktõl keddig a 42-es és 47-es fõutak hajdú-bihari szakaszain - közölte a megyei rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje szerdán az MTI-vel.

« Előző « 2. oldal »  Következő »