2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Helybenhagyta a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla pénteken a romagyilkosságok ügyében korábban elsõ fokon kiszabott három tényleges életfogytiglant és a negyedrendû vádlott 13 éves fegyházbüntetését, ám néhány kisebb súlyú cselekménynél változtatott a minõsítésen.

Eljárási hibák miatt hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsõfokú ítéletet az elsõrendû vádlott védõje, a Fõvárosi Fellebbviteli Fõügyészség szerint viszont erre nincs ok.

A Fõvárosi Ítélõtábla pénteken, az EVO Bank által az állam ellen, az általános szerzõdési feltételeinek tisztességes voltának megállapítására indított perben helyben hagyta az elsõfokú bíróság elutasító ítéletét.

Elutasította a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. kereseti kérelmét a Fõvárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsõfokú ítéleteiben, amelyekben forintalapú és deviza fogyasztói kölcsönszerzõdéseik tisztességességét kívánták bizonyítani.

Február 24-ére halasztotta az elsõfokú ítélet kihirdetését kedden a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a CIB Lízing Zrt. magyar állam ellen indított perében.

A Fõvárosi Törvényszék hétfõn kihirdetett elsõfokú ítéletében elutasította az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank kereseti kérelmét, amelyben a pénzintézet forintalapú hitelszerzõdéseinek tisztességességét kívánta bizonyítani.

« 1. oldal »