2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

“A Holokauszt Emlékév – 2014”a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola tanulói sokszínû programot valósított meg. Egy még ma élõ szemtanú, Madarász Ervin bácsi felidézte a magyarhomorogi holokauszt történetét.

A tizenhárom aradi vértanúra emlékeztek a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában, ünnepi mûsor keretében.

A huszonharmadikai dátum többször elõfordul Berettyóújfalu történetében. Május 23. a város napja, augusztus 23. Simonyi óbester, míg szeptember 23. Kádár vitéz halálának a napja. Utóbbiak kapcsán emlékezett a város szeptember 21-én, koszorúzással egybekötött ünnepségeken.

Immár hagyományosan, a zsákai temetõben emlékeztek meg az elmúlt hétvégén a fiatalon, 38 évesen, gyógyíthatatlan betegségben elhunyt Gulyás János barátai, volt csapattársai, rokonok, ismerõsök. A sírnál csokrot helyeztek el a komádi és zsákai sportegyesület képviselõi, néma fõhajtással adózva a kitûnõ sporttárs, a jóbarát, a kedves családtag emléke elõtt.

20-25 ember vett részt azon a gyertyás megemlékezésen, melyet szerdán délután négy órától tartottak Alsóörsön az éjjeli lövöldözésben elhunyt rendõrre és a tragédia másik áldozatára, ...
« 1. oldal »