2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Most készül a családi házak komplex energetikai korszerûsítését lehetõvé tevõ pályázatcsomag, a tulajdonosok várhatóan augusztustól pályázhatnak hitelre – válaszolta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Tóth Bertalan MSZP-s országgyûlési képviselõ írásbeli kérdésére.

Idén októberig duplájára nõtt a kondenzációs gázkazánok iránti kereslet, a szeptember 26-án életbe lépett kazáncsere-rendelet és az ingatlanpiaci beruházások hatására pedig 10 százalékkal emelkedtek az eladások.

Kilenc közintézményében csaknem hatszázmillió forint értékû energetikai korszerûsítést valósít meg a nyíregyházi önkormányzat - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófõnöke.

Egy tanulmány szerint, ha Magyarország legalább az uniós források 6 százalékát a lakások energetikai felújítására fordítja, akkor évente akár 100 ezer ember otthona korszerûsödhet és összesen 40 ezer új munkahely jöhet létre. Egy átlagos magyar család rezsijének háromnegyede a fûtésre megy. Egy jól szigetelt lakás energiafelhasználása akár ötöde is lehet egy felújításra szorulónak.

« 1. oldal »