2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Csaknem száz (90-95) százalékos áram-megtakarítást jelent a városi óvoda épületére telepített komplett napelemrendszer – tudtuk meg Barabás Ferenc polgármestertõl.

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Az Otthon melege programban április 30-tól lehet pályázni a társasházak energetikai korszerûsítésére – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára a Construma ÖkoCity 2015 interaktív kiállítás megnyitóját követõen szerdán az MTI-nek.

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal csökkenti szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Szigorúbb energetikai követelményeknek kell majd megfelelniük az épületeknek, az energiafelhasználás mértékét folyamatosan csökkenteni kell az uniós szabályozás várható átültetését követõen, 2020-ra pedig az épületeknek meg kell közelíteniük a nulla energiafelhasználást – tájékoztatta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) hétfõn az MTI-t.

Elsõ ízben került sor a Megújuló Energiapark, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet és a Debreceni Akadémia Bizottság Megújuló Energetikai Munkabizottság közös szervezésében az Energia a mindennapokban, verseny & konferencia megrendezésére, amely az elsõ országos energetikai felsõoktatási tanulmányi verseny PhD fokozat nélküli fiatal kutatók számára.

Az ország elsõ energetikai felsõoktatási tanulmányi versenye, az Energia a mindennapokban, verseny & konferencia címû esemény zajlott a Debreceni Akadémiai Bizottság debreceni székházában pénteken.

A tízmilliárd forintos keretösszegû Otthon melege energiahatékonysági programra az eredeti márciusi idõpont helyett április 30-ától pályázhatnak a 5-60 lakásos társasházak - közölte az MTI-vel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtóosztálya hétfõn.

Méltányos eljárásra számíthatnak a rendkívüli helyzetben a Buda-Cash ügyben érintett ügyfelek - közölte az E.on csoport pénteken.

Elindul az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. márciusban, a cégbírósági bejegyzés folyamatban van; a szolgáltatás megkezdése az energiahivatal engedélyétõl függ, amely március végére várható - jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

A hétvégén 15 812 pályázó kaphatta meg az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményezõ cseréjére vonatkozó támogatói okiratot - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.

A most üzembe helyezett erõmû 240 háztartás évi áramszükségletét tudja biztosítani.

A napfény árnyoldalai2015-01-15 09:43:00

A törvényalkotó a napelemet kétszer olyan veszélyesnek minõsíti, mint az akkumulátort.

Ötezer forinttal megemeli a háztartási gépek energiamegtakarítást eredményezõ cseréjéhez kapható támogatás összegét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a pályázati keretösszeget pedig további 107 millió forinttal növeli. A módosítás a korábban benyújtott pályázatokra is érvényes.

Hiába olcsó az áram és a gáz, még mindig sokat költünk a rezsiköltségekre.

Ismét megkezdõdik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági kiírására, elsõként péntektõl a hûtõ- és fagyasztógépek cseréjére lehet pályázni.

Szakértõk szerint a kõolaj-felhasználás mértéke csökkenni, a földgáz és a megújuló energiaforrások aránya viszont ezzel párhuzamosan nõni fog.

Jövõ hétfõtõl lesznek elérhetõek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatás áll rendelkezésre három különbözõ pályázatból – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Már mintegy 280 tonna használt sütõolajat gyûjtött össze a Mol a három éve indult kezdeményezésével, amellyel a lakosság környezettudatosságát szeretné ösztönözni.

A Tigáz szóvivõje szerint mind tudatosabb az energiafelhasználás.

A MVM menedzsmentje és Németh Lászlóné fejlesztési miniszter közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen ismertették a vállalatcsoport 2013-as eredményeit és az új középtávú stratégiáját is.

Semmissé tenné a rezsicsökkentés eredményeit a Brüsszel által szorgalmazott, központilag nem szabályozott szabadáras energia. Ráadásul az intézkedés azonnali, kétszámjegyû áremelkedést okozna és újra kiszolgáltatottá tenné Magyarországot a külföldi tulajdonban lévõ energiacégeknek - ezt mondták a híradó által megkérdezett szakértõk. Szerintük az unióban sem a technikai, sem a jogszabályi lehetõségek nem adottak ahhoz, hogy felszámolják a központi árszabályozást, amire például az uniós állampolgárok eltérõ életszínvonala miatt is szükség van.

Befejezõdött a Hajdúdorogi Egyesített Napközi Otthonos Óvoda Sarok utcai Intézetben a megújuló energiaforrást hasznosító rendszer telepítése.

A szakember szerint nem szüntetnék meg a szoboszlói tárolót.

« 1. oldal »  Következő »