2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Hálaadással tisztelegtek Bocskai István emléke elõtt a zarándoklat résztvevõi.

Szili Katalin miniszterelnöki megbízottat a erdélyi Abrudbányára hívták meg, ott volt a Magyar Közösség Napja.

Az egyeki Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda 23 hetedik osztályos tanulója és tanáraik áprilisban Erdélyben jártak a Határtalanul programban keretében.

Júliusban a gyógynövénygyûjtés fõszezonjában most is megélénkült az idegenforgalom Erdélyben, a 700 méter magasan húzódó felcsíki falvak határában.

Tusványosnak, azaz a Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek fontos a szerepe abban, hogy mára a külhoni magyarság és a nemzeti elkötelezettség összetartozik, a kettõ szinte szinonimává vált - mondta Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke Budapesten.

Erdélyben kirándultak2014-06-20 09:25:50

A Vámospércsi Mátyás Király Általános Iskola 55 hetedik osztályos diákja és tanáraik mentek Erdélybe háromnapos tanulmányi kirándulásra a Határtalanul program keretében.

Szülõvárosában nyílt kiállítása az erdélyi alkotónak, Cs. Erdõs Tibornak.

Erdélyi kirándulás2013-10-12 13:00:08

A nyolcadik éve mûködõ magyarhomorogi Tájak Korok Múzeumok csoport tagjai eddig tizennégy alkalommal szerveztek kirándulást hazánkban, de a szomszédos Románia szép tájaira is.

Az alsóbbrendû utak felújítására közel 14 milliárd forint, kerékpárutak építésére pedig 3 milliárd jut a régiónak az Új Széchenyi Terv keretében. A tervek szerint Erdélybe is gyorsabban juthatunk majd el.

Áradások Erdélyben2010-06-23 11:54:20
« 1. oldal »