2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A rendõrök elfogták azt a férfit, aki engedély nélkül fát vágott ki egy helyi erdõbõl.

Komádi – A rendõrök elfogták azt a férfit, aki engedély nélkül fát vágott ki egy helyi erdõbõl.

Tavasz… Talán a legszebb évszakunk, nem csak erdész szemmel nézve. Hosszabbak a nappalok, rövidebbek az éjszakák, és a Napból áradó energiatöbbletre megélénkül, felpezsdül a természet. S ahogyan lassan levélruhába öltöznek a fák, úgy növekszik bennünk is a kirándulási vágy. A szabadban eltöltött néhány óra feltölti a télen kiürült készleteinket, sokszorozza vitalitásunkat.

Az én nemzedékem még jól emlékszik Szörényi és Bródy dalára, a „Ne vágj ki minden fát!” címûre. Az örökzöld téma természetesen ma is aktuális, hiszen a fákat ma is irtják. Sokszor felelõtlenül. Györke László jegyzete.

A nyíradonyi rendõrök elfogtak két férfit, akik az egyik hajdúsámsoni erdõben hurkokat helyeztek ki és több vadat elejtettek.

Liget lesz az erdõbõl2015-02-13 09:44:49

Mire a polgármesteri hivatal leállíttatta a munkát, már majdnem végeztek az aljnövényzet kivágásával.

Magyarországon az elmúlt évtizedekben 63 erdõrezervátumot hoztak létre. Ezekben nem gazdálkodnak többé, így a szakemberek tanulmányozni tudják vadonjaink élõvilágát és természetes ökológiai folyamatait. Nemrégiben Vácrátóton tartották meg az Erdõrezervátum-kutatók X. Találkozóját.

A nyomok mutatták az utat2015-02-06 13:06:07

A rendõrök elfogtak egy 48 éves férfit, aki a gyanú szerint fát lopott egy debreceni erdõbõl.

Az elmúlt napok szélsõséges idõjárása komoly károkat okozott az erdõkben; Bitay Márton, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelõs államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

Debrecen – A rendõrök lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy debreceni férfi ellen.

 

Sokat akartak2014-11-06 13:22:25

A rendõrök elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint 18 köbméter fát vágtak ki egy debreceni erdõbõl. A gyanúsítottak az összes kivágott akácfát nem tudták észrevétlenül lovas szekerükkel elvinni.

Az idei csapadékos nyár egyértelmûen hozzájárult a Budapest környéki erdõk megújulásához, noha a hirtelen lezúduló záporok és a tartósan párás idõ károkat is okozott – mondta Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdõ Zrt. szóvivõje az MTI-nek csütörtökön.

Csak engedéllyel, és a törvényben meghatározott mennyiségben lehet az erdészeti igazgatóságok területén gombát, vadgyümölcsöt, gyógynövényt gyûjteni.

Országos átlagban 11 százalékkal, hektáronként 695 ezer forintra emelkedett tavaly a termõföld ára – közölte az OTP Jelzálogbank hétfõn az MTI-vel.

Kórházba szállították annak az autónak a vezetõjét, aki szerdán késõ délután szenvedett baleset a 4-es fõúton, Debrecen és Apafa között.

« 1. oldal »