2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A többnapos zivataros idõszakban volt olyan terület, ahol egy nap alatt csaknem 100 milliméternyi esõ esett, máshova viszont egy cseppnyi sem jutott.

Szombatra a várható jelentõs mennyiségû esõ miatt négy megyére másodfokú, az ország többi területére a heves zivatar, felhõszakadás, illetve erõs szél miatt elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Április utolsó napjaiban is marad a változékony idõ, többfelé várható zápor, de nappal néhol 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet. Május elsején több órára kisüthet a nap, de a hosszú hétvégén már többfelé viharossá fokozódhat a szél, és legfeljebb 14 fok lehet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi tájékoztatásában.

Marad az unalmasan szürke és borús idõjárás az év utolsó napjain, és nagy változást az újév sem hoz. Szilveszterkor az utcán ünneplõknek kedvez majd az idõjárás, az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi közleménye szerint nem várható csapadék, és a leghidegebb órákban is csak mínusz 1 Celsius-fok körül alakul a hõmérséklet. Legfeljebb némi köd ronthatja el a tûzijátékozók szórakozását.

Esõ, zápor várható2013-10-10 14:32:28

Csütörtökön kezdetben a Dunától keletre, majd késõ délutántól a nyugati országrészben fordulhat elõ esõ, zápor. Napközben délnyugat felõl felszakadozik a felhõzet, így hosszabb-rövidebb idõre több helyen kisüt a Nap. A Dunántúlon többfelé megélénkül a délkeleti szél. Délután 14-21°C várható, északkeleten lesz a leghûvösebb.

A jövõ héten többnyire borús lesz az ég, többször várható esõ, és a szél is többször megerõsödhet. Október elsõ napjaiban a minimumhõmérséklet már többfelé 0 fok alatt alakul, akár mínusz 5 fokig is lehûlhet a levegõ.

Mikor lesz vajon esõ?2012-08-16 10:04:09
“Többet kéne templomba járni”
Hajdú-Bihar - Május óta nem esett számotevõ csapadék; akár egy mobiltelefont is elnyel a föld hasadéka
Sok volt idén a csapadék2010-12-10 14:53:42

Az elmúlt száz év legcsapadékosabb éve lehet az idei. Az átlagos mennyiség másfélszerese hullott le 11 hónap alatt. A szakemberek szerint az idõjárási szélsõségekbõl egyre több lesz az éghajlatváltozás miatt.

Még el sem készült teljesen, és az átadásra is várni kell 2011. március 31-ig, de a természet már igénybe vette azt a záportározót, ami Komádiban épül.

Szabolcsban kevés, Hajdú-Biharban viszont annál több munkát adott a tûzoltóknak a hétfõ esti zivatar. Püspökladányban üzleteket, lakásokat, pincéket árasztott el az özönvízszerû esõ.

A megye I-es bajnokság nyitófordulójának vasárnapi napján igen sok mérkõzés félbeszakadt a hirtelen jött vihar miatt. Ha érdekli, azok a találkozók, melyeket lejátszottak, hogyan végzõdtek, tekintse meg portálunkon.

Hajdú-Bihar - Szerdára virradóra megérkezett megyénkbe az égi „áldás”. A csapadék eloszlása változatos képet mutat, a megye északi részén kevesebb, a délin több – 20 mm körüli – esõ esett.

Az észak-magyarországi régió veszélyeztetett. Heves zivatarok elõfordulása miatt narancssárga színû riasztást adott ki csütörtök este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióra.


Összesen 912 helyen kellett dolgozniuk hétfõn a tûzoltóknak az esõk és viharok okozta károk elhárításán. A katasztrófavédelem munkatársainak egy részét a Tolna megyei Bátaszékre vezényelték keddre virradó éjjel, ...
Megszûnnek a záporok2010-06-17 09:32:39

Hajdú- Biharban nem érdemes otthon hagyni az esernyõt, hiszen hevesebb esõk még lehetnek.

Feltehetõen többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfõ délutáni szélvihar. A baj Hajdúhadházon és Tégláson a legnagyobb, ahol a vihar számtalan lakó- és középület tetejét felszaggatta, masszív fákat csavart ki tövestõl.

« Előző « 3. oldal »  Következő »