2024. február 24. Szombat, Szökőnap.
 

A Magyar Nemzeti Bank hamarosan felállítja azt az eszközkezelõt, amely a kereskedelmi bankok problémás kereskedelmi ingatlanhiteleit veszi majd át, a hivatalos nevén Magyar Reorganizációs és Követeléskezelõ Zrt. (MARK Zrt.) 100 százalékos tulajdonosa az MNB lesz – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa által megvitatott és elfogadott novemberi pénzügyi jelentésbõl.

A Nemzeti Eszközkezelõ öt év alatt, 25 ezer ingatlannal számolva mintegy nettó 2,8 milliárd forintot fizet a MÁV Ingatlankezelõnek a megvásárolt lakások kezeléséért.

Egyre több bank ajánlja fel a Nemzeti Eszközkezelõnek a nem fizetõ adósok ingatlanjait - írja a Magyar Nemzet.

Egyre több bank ajánlja fel a Nemzeti Eszközkezelõnek a nem fizetõ adósok ingatlanjait - írja a Magyar Nemzet.

Heteken belül megkötheti az elsõ adásvételi és bérleti szerzõdéseit a Nemzeti Eszközkezelõ Zrt. A törvényi feltételeknek megfelelõ ingatlanok a hitelt nyújtó pénzügyi intézmény közvetítésével kerülhetnek be a programba, adta hírül Nemzeti Eszközkezelõ Zrt.

 

A jogalkotás késlekedése miatt csak a második negyedévtõl menekülhetnek az eszközkezelõ védelmébe az ingatlantulajdonosok - írja a Napi Gazdaság. hirdetés

 

Budapest, 2012. január 7., szombat (MTI) – A hónap közepétõl várhatnak értesítést a bedõlt lakáshitelesek arról, hogy kinek az ingatlanát veszi meg a banktól az állam, márciusban pedig már lakásokat vásárolhat a Nemzeti Eszközkezelõ – tudta meg az MTI Hírcentrum.

« 1. oldal »