2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A gyors evõk például jól teljesítenek, ha több feladatot kell egyszerre elvégezni, akik pedig módszeresen szétválogatják az ennivalót a tányéron, általában egyéb téren is rendszeretõk.

Az otthonokat átalakító új trendekrõl, a bolygón hagyott vállalati lábnyomokról és az evésrõl is beszéltek az IKEA Democratic Design Day nevû rendezvényén Svédországban, Älmhultban.

Az alvás minõsége mindig hatással van a következõ napunkra. De mit együnk annak érdekében, hogy pihentetõ legyen az éjszaka?

Almafogyasztási reklámkampány indul itthon, sõt az almaevés Guinness-rekordját is megpróbáljuk megdönteni a héten. A zsíros, nehéz ételekkel járó ünnepek idején különösen érdemes több almát enni.

Egy jó háziasszony nem csupán sürög-forog a konyhában hanem mesteri praktikákkal nyûgözi le a családot. Most mutatunk néhányat ügyes megoldást!

Többet eszünk, mint kellene – állítják a kutatók. Vannak olyan létfontosságú tápanyagok, amelyekbõl kevesebbet fogyasztunk, mint kellene, másokból pedig túlzásokba esünk – errõl is szó volt a Napközben csütörtöki adásában.

Már épp elfogna minket a pánik üres pénztárcánk láttán, amikor felfedezünk a zsebünkben egy kétszázast. De még így is azon gondolkodunk, vajon hogy nem fogunk éhen halni ennyi pénzbõl.

Vitamintabletták szedésével jellemzõen nem lehet ugyanazt a hatást elérni a szervezetben, mint zöldség- és gyümölcsfogyasztással.

A Karácsony a szeretet ünnepe, együtt a család, meghitt hangulat, gyönyörûen díszített karácsonyfák, és persze hatalmas lakomák.

Sem éhségünket, sem nikotinhiányunkat nem csillapíthatjuk majd a volán mögött, ha a döntéshozók úgy határoznak, hogy újabb tilalmakkal regulázzák meg a kocsiba ülõket.

Az új esztendõ elsõ napján köszöntötték a településen, kilencvenedik születésnapján Takács Lajosné Bori nénit.

« 1. oldal »