2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A nõk csak ritkán számíthatnak arra, hogy párjuk kiveszi kezükbõl a fakanalat – legalábbis egy felmérés szerint.

Jelentõsen változtak a magán- és a bérfõzésre vonatkozó szabályok az idén, a korábban beszerzett desztillálóberendezéseket legkésõbb január 15-ig be kell jelenteni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Manapság egyre több kertben és lakásban láthatunk valamilyen kemencét, mely egész évben szolgálja a fûtést és nem utolsó sorban a sütés-fõzés igényét.

Egy jó háziasszony nem csupán sürög-forog a konyhában hanem mesteri praktikákkal nyûgözi le a családot. Most mutatunk néhányat ügyes megoldást!

Minden agglegénynek fejtörést okoz a sütés-fõzés, a megoldást gyakran gyors- és mirelit ételek elkészítése, vagy rendelése jelenti. Holott vannak egyszerû receptek, amelyek nem csupán egyszerûek, olcsóak, de táplálóak és nagyon finomak is.

A konyhai fõzés általában a hölgyek kiváltsága, szabad tûzön inkább a férfiak jeleskednek. Ez a kiváltság a hagyományos paraszti életmódban gyökerezik.

Nem is gondolnánk, hogy nagyanyáink régi, tradicionális konyhatechnológiája milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetõen.

Csigatésztát sodortak Pocsajban
Pocsaj – Már szinte hagyománnyá vált Pocsajban a csigacsinálás – február 9-én egész nap a dolgos kezek szorgoskodtak, a közelgõ võfélytalálkozóra sodorták a levesbe valót.

Hamisítatlan késõ nyári idõ fogadta azokat a közel s távoli vendégeket, akik eleget tettek a váncsodi õszköszöntõ fesztiválra szóló meghívásnak, s kilátogattak a református templom melletti rendezvénytérre.

Szüreti rendezvény az idõsek nappali klubjában Körösszegapátiban
Körösszegapáti – Szüret úgy, mint régen Körösszegapátiban. A helyi idõsek nappali klubjának dolgozói már hetekkel ezelõtt elhatározták, hogy „Napsugaras” szüretet rendeznek az idõsek klubjában. Elhatározásukat tett követte, amikor is Szûcsné Nagy Ildikó köszöntötte a klub tagjait és a vendégeket.

Derecske – Fõzõversennyel, gyermekprogramokkal, térképkiállítással, huszárfelvonulással, majd este Esztergályos Cecília szórakoztató mûsorával, valamint a PG Csoport fõtéri koncertjével ünnepelték a város napját a derecskeiek szombaton.


Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöksége június 9-én szombaton tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási Sportpályán.

« 1. oldal »