2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A szülõkkel, családtagokkal közös farsangi összejövetelt tartott a hajdúszováti óvoda Ibolya csoportja a napokban.

Farsangot tartott a település román nemzetiségû általános iskolája a hétvégén a mûvelõdési házban.

A Balmazújvárosi Általános Iskola Kalmár Zoltán Tagintézményében a napokban rendezték meg a télbúcsúztató farsangot a felsõ tagozatos tanulók.

Harmadik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház a farsangi batyus bulit, amelyen sok ötletes maskara jelent meg.

Álarcokat, maszkokat és kiszebábot készítettek, majd az utóbbit el is égették szombaton a Nagymacsi Közösségi Házban, ahol a résztvevõk farsangi fánkot is sütöttek, de nem maradt el a közös tánc sem a programból.

Farsangoltak a nyugdíjasok2015-02-21 10:07:38

Kacagás, jókedv, vidám hangulat. Ez jellemezte a szép korúak farsangját Komádiban, a Szabadidõ Központban, ahol a Komádi Aranykor Városi Nyugdíjas klub tartotta hagyományos farsangi rendezvényét.

Szülõk és a pedagógusok segítségével készültek a jelmezek az év egyik legnagyobb iskolai eseményére, a farsangra Körösszegapátiban.

Farsangot tartott a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola a múlt héten. A farsangi hét programjai között szerepelt egyebek mellett lángos- és fánksütés is, ám a várva várt esemény a péntek délutáni farsangi bál volt.

Kacagás, jókedv vidám hangulat. Ez jellemezte a szép korúak farsangját Komádiban, a Szabadidõ Központban, ahol a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas klub tartotta hagyományos farsangi rendezvényét.

Álarckészítõ kézmûves foglalkozással és táncházzal köszöntötték a farsang kezdetét Hajdúszoboszlón a Bocskai Rendezvényközpontban.

Vidám estét töltöttek el a településen a télbúcsúztató vidám farsangi mulatság idején a szórakozni vágyó emberek.

Ebben az évben minden korosztály részt vett farsangi mulatságon. Elõbb az iskolások öltöztek jelmezbe. A felnõttek inkább énekléssel és tánccal mulattak, temették a telet, mely eddig még igen keveset mutatott magából.

A boltokban kapható maszkok, farsangi jelmezek gyúlékonysági tesztjén a vizsgált termékek 63 százaléka elbukott. Nem tartalmaznak égésgátló anyagot, ami súlyos balesetekhez vezethet.

Farsangolás Komádiban2014-02-27 08:31:07

A komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói a „Kerek Egy Ég Alatt” Óvoda óvodásainak szerveztek vidám programot február 13-án.

Február 14-én rendezték meg az általános iskolában a farsangot a gyerekek nagy örömére: a mûsor és a jelmezesek is nagy sikert arattak.

Élmény volt pénteken az apáti iskolásoknak az egész napos rendezvény, melyet a farsang jegyében rendeztek.

Parádés volt a jelmez kavalkád, fergeteges a hangulat a nyíracsádi retró farsangon.

2002-ben – vállalkozók, gazdálkodók báljának indult, majd a város bálja lett, tavaly és az idén pedig már a járás báljaként tartották meg a farsangnyitó rendezvényt a városi sportcsarnokban.

Mindenki találgatott, ki lehet a jelmez alatt. Kacagás, móka, mulatság jellemezte a csökmõi Faluház és Könyvtár által szervezett Farsangi batyus bulit, ami február 23-án zajlott. A tizenhét maszka közül öttagú titkos zsûri döntött a legszebbrõl, legcsúnyábbról és a legötletesebbrõl, akik értékes ajándékcsomagot kaptak. A többiek jutalma egy-egy nyalóka volt. Az asztalokat a résztvevõk saját maguk töltötték meg finomságokkal, hiszen a batyus buli lényege, hogy mindenki azt eszik, iszik, amit otthonról hoz. A hajnalig tartó fergeteges tánc alá a talpalávalót a Megafon Zenekar szolgáltatta.

Farsangi hét Pocsajban2013-02-17 13:40:31

Farsangi hét Pocsajban
Pocsaj – Fergeteges hangulatban telt a szombat délután a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában: az iskola diákjainak farsangi mulatságot rendeztek.

Farsangoltunk2012-03-17 10:23:29

Komádiban a fiataloktól az idõsebb nemzedékig „farsangoltak”. Most a Barsi Dénes Ált. Iskolában az alsós munkaközösség által szervezett farsangról számolok be. „2012. február 18-án délután 2 órától került megrendezésre az alsó tagozatos farsang iskolánkban.

 


Körösszegapáti – Több éves szünet után ismételten volt farsang a település iskolájában.

 

 

 


Pocsaj – Farsangoltak a pocsaji iskolások február 25-én: jelmezbe öltözve temették a telet a felvonulók, szereplõk.

 

 

Maskarában fújtak2010-03-01 14:09:54
Maskarába bújt zenésznövendékek léptek színpadra február 26-án délután a csökmõi Faluházban, nevetést és derût csalva a közönség arcára.
Farsangi bált rendezett a Furtai Nyugdíjas Klub február 23-án, melyre  a Zsákai Alapszolgáltatási Központ nyugdíjas tagjait és vezetõit, valamint a darvasi Daru Nyugdíjas Klubot is meghívták.
« 1. oldal »  Következő »