2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Csak egyike az elérhetõ uniós forrásoknak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP).

A debreceni repülõteret mûködtetõ Xanga cégcsoport az elmúlt években 7 milliárd forint saját és pályázati forrást fordított a légikikötõ fejlesztésére – közölte a város polgármestere csütörtökön.

Korszerû ebédlõt és tálaló konyhát alakítottak ki az alsójózsai Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában.

600 milliós fejlesztés2015-04-17 07:56:29

A Nádudvar és Kaba települések hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel elnevezésû pályázathoz kapcsolódóan hoztak meg döntéseket a képviselõk a legutóbbi testületi ülésen a településen.

Gyorsítaná a közlekedési beruházásokat a kormány, ezekre magyar forrásból 600 milliárd forint áll rendelkezésre – közölte a közlekedésért felelõs helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli mûsorában.

Az elõre felosztott pénzforrások arányán csak az egyes prioritásokon belül lehet változtatni.

A jelenlegi uniós programozási idõszakban a közlekedésfejlesztésre fordítható uniós és hazai forrásból származó 1200 milliárd forint legnagyobb részét, 37,8 százalékát, 450 milliárd forintot a transzeurópai közlekedési hálózat vasúti elérhetõségének javítására különítettek el - közölte az Integrált Közlekedésfejlesztési és Operatív Program (IKOP) szakmai értékelését végzõ MultiContact Consulting Kft. hétfõn az MTI-vel.

Az önrésszel együtt mintegy 2400 milliárd forint uniós támogatás nyerhetõ el közlekedési, környezeti és energiahatékonysági beruházásokra 2014 és 2020 között - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán.

A bluetooth és az okosórára telepített applikáció együtt lehetõvé teszi.

Több mint nyolcszoros a túligénylés a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) január 30-án zárult két pályázatán - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfõn az MTI-vel.

A Debreceni Egyetem, a GE Healthcare, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), és a Semmelweis Egyetem is tagja Európa legnagyobb egészségügyi kutatás-fejlesztési és innovációs együttmûködésének.

Az elmúlt négy évben mintegy 20 milliárd forint állami és uniós forrást fordíthatott az Országos Mentõszolgálat a mentõautópark megújítására, új mentõautók és esetkocsik vásárlására - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelõs államtitkársága hétfõn az MTI-vel.

Továbbra is jelentõs igény van a kerékpárutak építésére megyénkben.

3-4 éve kezdték el a „világosítás” szakmai elõkészületeit.

A megyei és járási önkéntes mentõszervezetek után a városi mentõszervezetek minõsítését is megvalósítja az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF szóvivõje kedden az MTI-t.

Amíg az idõjárás engedi, télen is dolgoznak a kivitelezõk a Berettyó folyó három és fél milliárd forintos árvízvédelmi fejlesztésén - közölte a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) vezetõje csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

A fejlesztés több évtizedre nyújt biztonságot a térségben élõ mintegy 70 ezer embernek.

Kisebb fájdalommal, gyorsabb gyógyulással járó mûtéteket végezhetnek a debreceni klinikákon azokkal az eszközökkel, amelyeket a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttmûködési Program (HURO) keretében vásároltak 500 ezer euró (több mint 150 millió forint) európai uniós forrásból.

A vállalati hitelezés nagyarányú élénkülése egyelõre még várat magára.

A magyar kormány a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési idõszakban 700 milliárd forint uniós forrást biztosít a kutatás, fejlesztés innováció támogatására - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára pénteken Debrecenben.

Fejlõdõben a község2014-08-20 12:03:38

Három projekt is folyamatban van, illetve fut a községben, mindhárom a falu infrastrukturális fejlõdését segíti.

Egyre fontosabbá válik a szállítmányozásban dolgozó gépkocsivezetõk vezetési képességeinek fejlesztése, mivel a nem gazdaságos vezetési stílus hozzájárul a tehergépkocsik tervezettnél gyorsabb amortizációjához, továbbá növeli az üzemanyag- és szervizköltségeket is – hívja fel a figyelmet a WebEye Magyarország Kft. a szállítmányozásban részt vevõ magyar sofõrök munkavégzési szokásairól készült felmérésére hivatkozva.

Tavaly mintegy 31 millió látogatót fogadott Magyarország mintegy 200 turisztikailag is jelentõs fürdõje, amelyekben a fejlesztéseket a következõ uniós költségvetési ciklusban is folytatják – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelõs helyettes államtitkára pénteken Budapesten.

Május végén elindult annak a projektnek a kivitelezési munkálata, amelynek eredményeként kibõvül az egészségügyi központ Nyíradonyban.

A Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttmûködési Program keretében megújul Körösszegapátiban a román ortodox templom és parókia, valamint az azt körülvevõ környezet.

« 1. oldal »  Következő »